2015-01-26 14:47:33
Φωτογραφία για ΒΟΥΛΕΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΣΤΟ 8,53% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στο 36,34% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, στο 27,81% βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με ενσωματωμένο το 99,94% των ψήφων, με τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή με 6,28% και  πολύ κοντά το ''Ποτάμι'' με 6,05%. Κοντά στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπέρασαν τελικά το ΠΑΣΟΚ. 

Έτσι, τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, όπως του τα παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

«Οι εκλογές έγιναν ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα και από ό,τι βλέπω δεν θα χρειαστεί να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Όχι. Πράγματι, ο κ. Τσίπρας έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο. Το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό» απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να δώσει διαβεβαίωση, (πολιτικό όρκο), η οποία προβλέπεται από τον νόμο περί κυβερνήσεως και υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχήθηκε να πάει μπροστά η χώρα, «παρότι ανησυχούμε», όπως είπε και συνέχισε: «Έτσι πρέπει, εμείς θα συμβάλουμε». Ο πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παπούλια, ο οποίος μάλιστα τον ρώτησε πώς πήγε το ξενύχτι και εκείνος απάντησε ότι οι εκλογές είναι γιορτή και χαρά, δεν είναι το ζήτημα των αποτελεσμάτων που τώρα πια τρέχουν γρήγορα, αλλά η συζήτηση, η ανάλυσή τους, το αλατοπίπερο των εκλογών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ