2015-01-26 21:56:37
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι μόνο...
Αγαπητό Tromaktiko,

Ο κόσμος ψήφισε. Οι κάλπες άνοιξαν. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, εδώ, στην Ελλάδα, κέρδισε αριστερό κόμμα... Και εγώ ο καημένος, τρέμοντας σα ζαγάρι, ένα μήνα τώρα για το τι θα συμβεί την επόμενη το πρωί, ξύπνησα και βγήκα στο δρόμο. Και ω του θαύματος, είδα τον κόσμο ήρεμο, να πηγαίνει στις δουλειές του, πουθενά ουρές στα ΑΤΜ, τα ράφια των σούπερ μάρκετ φορτωμένα, τα βενζινάδικα φουλ καύσιμο. Και είχε αδερφέ μου έναν ήλιο! 

Τράβηξα κατά την καφετέρια για το πρωινό καφεδάκι, άναψα τσιγάρο και σκεφτόμουνα. Πόσο βήτα ήταν αυτός ο προεκλογικός αγώνας. Μαύρη διαφήμιση, τρομολαγνεία, λύσσα μήπως βγουν και κυβερνήσουν οι κομμουνιστές! Εντάξει μωρέ, τι κι αν κόψαμε μισθούς, δώρα, συντάξεις, επικουρικά, ΕΚΑΣ. Τι κι αν Βάλαμε χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, τι κι αν ταράξαμε τον κόσμο με αδιανόητους φόρους; Τι κι αν πνίξαμε στην απελπισία χιλιάδες δανειολήπτες που ψώνισαν σπίτι δίνοντας δόση 500 ευρώ και μισθό 1500 και βρέθηκαν με δόση 500 ευρώ και άνεργοι ή με 600 ευρώ.


-Μη λαϊκίζεις! Δεν γινόταν αλλιώς! Χρωστάγαμε τα μαλλιοκέφαλά μας. Τι να κάνουμε! Λαϊκιστή!

-Ε καλά ρε παιδιά, γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά (2009 και 2012); Να ξέραμε και μεις τι ψηφίζουμε. Λεφτά υπάρχουν τη μία, τέλος τα μνημόνια την άλλη. Ψηφίζαμε εμείς (όχι όλοι) το λεφτά υπάρχουν, μας έβγαινε Καστελόριζο. Ψηφίζαμε τέλος στα μνημόνια, μας έβγαινε πετσόκομμα plus σε μισθούς και συντάξεις. Ασφαλιστικό με καταπληκτικές ρυθμίσεις για σύνταξη κοντά στα 70, εργασιακά με τετράωρα και εξάωρα με 300 και 200 ευρώ μισθό, όλα πήγαιναν καλά. Πολύ καλά. Ο κόσμος δικαιολογούσε απόλυτα τα αναγκαία μέτρα, τι άλλο να γίνει άλλωστε.

Και ήρθαν οι εκλογές. Και ο κόσμος ψήφισε. Και κάθε ψήφος και μία κλωτσιά. Κλωτσιά κου-ντε-πιε δηλαδή, γεμάτη, με μανία. Ξέσπασε ο κόσμος μέσα στα μπλε παραβάν. Έβαζε στο φάκελο το ψηφοδέλτιο και του τράβαγε και μια δαγκωνιά.

Φάτε ρε λεβεντόπαιδα την κλωτσιά σας, τραβάτε άλλος στο σπίτι του και άλλος στριμωγμένος στα πίσω έδρανα της βουλής. Καθίστε με κατεβασμένο το κεφάλι μπροστά στις τηλεοράσεις και απολαύστε τις ιαχές ανακούφισης του κόσμου στους δρόμους. Και όταν πια δεν αντέχετε αυτό το αδιανόητο αποτέλεσμα για σας, πεταχτείτε απάνω σαν ελατήρια, αρπάχτε τα μαξιλάρια και εξφενδονίστε τα στο γυαλί που επίμονα και εκνευριστικά δείχνει το γελαστό πρόσωπο του σαραντάρη αριστερού να εμπνέει το λαό. Και ουρλιάξτε λέγοντάς του χαζά και με ιταμότητα: "Είσαι κομμουνιστής ρε;"

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ