2015-01-27 04:15:07
Φωτογραφία για Τα «εργαλεία» των ΗΠΑ για την κρίση στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ έχουν «περισσότερα εργαλεία» διαθέσιμα για να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία... αν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

«Πιστεύω ότι έχουμε δει πως οι κυρώσεις λειτουργούν ασκώντας πραγματικές πιέσεις στην οικονομία. Διαθέτουμε περισσότερα εργαλεία. Σήμερα δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα εργαλεία, αλλά διαθέτουμε περισσότερα», είπε ο Λιου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Στόχος των ΗΠΑ, πρόσθεσε, είναι να υπάρξει μια διπλωματική λύση στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά υπογράμμισε: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα, αν η Ρωσία δεν πάρει τον δρόμο αυτό».

Ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της «έχουν επιβάλει τις πιο εξελιγμένες κυρώσεις που έχουν καταρτιστεί ποτέ» εναντίον της Ρωσίας. Έχουν «τη μέγιστη επίπτωση στη Ρωσία με πολύ λιγότερες επιπτώσεις να επεκτείνονται σε άλλα μέρη του κόσμου», εξήγησε.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λιου, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό η ΕΕ να συντονίσει τη δράση της με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους για να δείξουν στη Ρωσία ότι η επίθεση εναντίον των γειτόνων της είναι απαράδεκτη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ