2015-01-29 05:38:05
Φωτογραφία για La Repubblica: Αυτό είναι το μυστικό σχέδιο μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος
Δημοσίευμα της La Repubblica σχετικά με το ελληνικό χρέος προκαλεί αίσθηση Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας υπάρχει ήδη μία μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες αναφορικά με το ελληνικό χρέος, το οποίο όπως αναφέρει, δεν κουρεύεται, απλά αλλάζουν οι όροι της αποπληρωμής του.

Η La Repubblica μιλάει για μία διμερή συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει το πάγωμα της αποπληρωμής του χρέους έως το 2020 και επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων έως το 2057. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει επιμήκυνση της αποπληρωμής μέχρι το 2057. Στα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται μείωση του επιτοκίου. Οι πληρωμές προς το EFSF από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν το 2057.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με το σχέδιο που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα μέχρι το τέλος του 2020, η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρωσει μόνο το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η εφημερίδα αναφέρει πως αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει και δεσμευτεί για να διεκδικήσει τη διαγραφή του ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού χρέους, πλέον έχει "ηρεμήσει" με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και κάνει λόγο πλέον για επαναδιαπραγμάτευση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ