2015-01-29 10:19:33
Φωτογραφία για Πάτρα: Ολοκληρώνονται τα έργα στην Περιμετρική
Οι πολύχρονες εργασίες στις σήραγγες της Ευρεία Παράκαμψη Πατρών φτάνουν στο τέλος τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα έργα έχουν φέρει αντιδράσεις από αρκετούς οδηγούς που διαμαρτύρονται για «αιώνια εργοτάξια» που δυσκολεύουν την κίνηση των οχημάτων.

Το έργο της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας ήταν ένα από τα μεγάλα έργα της προηγούμενης δεκαετίας και λειτουργεί από το 2003.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προδιαγραφές των 12 συνεχόμενων σηράγγων της Παράκαμψης δεν ήταν οι κατάλληλες και έπρεπε συνολικά να αντικατασταθούν.

Αυτού του είδους οι εργασίες όμως σε καθεστώς επαναλαμβανόμενων σηράγγων έφερε το εξής πρόβλημα.

Ακόμα και όταν κάποια τμήματα ολοκληρώθηκαν για λόγους ασφαλείας, δεν μπόρεσαν να δοθούν στην κυκλοφορία.

Οι λόγοι ασφαλείας είναι η εγγύτητα των σηράγγων καθώς θα μπορούσε εύκολα ένας οδηγός να περνά από την 1 λωρίδα στις 2 αλλά όχι το αντίστροφο, κάτι που πολύ πιθανόν να δημιουργούσε ατυχήματα.


Ωστόσο οι οδηγοί διαμαρτύρονται ότι οι εργασίες έχουν διαρκέσει υπερβολικά και πως έπρεπε από καιρό να έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τις πηγές του ypodomes.com οι εργασίες ούτως η άλλως είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και να αποδοθεί συυνολικά ο δρόμος στην περιοχή στην κυκλοφορία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Όπωα αναφέρεται από την Ολυμπία Οδό, στα πλαίσια εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης των σηράγγων της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες πλήθος επεμβάσεων στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου οι σήραγγες να ανταποκρίνονται στις μοντέρνες απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι σημαντικότερες εργασίες ήταν οι εξής:

- Αντικατάσταση και πύκνωση καμερών επιτήρησης κυκλοφορίας και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ανίχνευσης συμβάντων μέσω βίντεο.

- Προσθήκη νέων ανεμιστήρων, καθώς και συντήρηση των υπαρχόντων.

- Κατασκευή νέων υποσταθμών ισχύος για την τροφοδοσία του συστήματος αερισμού των σηράγγων.

- Εξοπλισμός / σήμανση της εξόδου διαφυγής της σήραγγας «Γηροκομείου».

- Εγκατάσταση φωτισμού εκκένωσης για την καθοδήγηση των χρηστών σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς και αντικατάσταση της φωτεινής σήμανσης των πυροσβεστικών ερμαρίων με νέα ευκρινέστερη για τους χρήστες.

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί, όμως η ενσωμάτωση των νέων τροποποιημένων εγκαταστάσεων στο σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου των σηράγγων απαιτεί εκτεταμένες και εξαντλητικές δοκιμές που συνεχίζονται έως σήμερα.

Για τις ανάγκες των δοκιμών αυτών, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των διερχόμενων οδηγών, είναι απαραίτητος ο αποκλεισμός λωρίδων εντός των σηράγγων, ενώ σε κάποιες σπανιότερες περιπτώσεις απαιτείται και ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην μία κατεύθυνση (π.χ. για δοκιμές ανίχνευσης καπνού εντός των σηράγγων).

Οι σχετικές δοκιμές βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2015.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ