2015-01-29 17:59:54
Φωτογραφία για Προσπάθησαν να εκτιναχθούν αλλά δεν τα κατάφεραν οι πιλότοι του μοιραίου F-16
Ο Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Αθανάσιος Ζάγκας, οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, προσπάθησαν να εκτιναχθούν όταν διαπίστωσαν ότι το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος στο όποιο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αναφέρει με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ. «Πρόκειται για μία διαδοχή ατυχιών» είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πλήρωμα του F-16, αρκετά γρήγορα, στην πράξη μετά την απογείωση, προσπάθησε να εκτιναχθεί, κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της βλάβης» πρόσθεσε ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το είδος της βλάβης. 

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/society/294376,Prospa8hsan_na_ektinax8oyn_alla_den_ta_k.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ