2015-01-29 19:05:47
Φωτογραφία για Πάτρα: Ελεύθεροι υπό όρους οι Ρομά που έκλεβαν και έκαιγαν Ι.Χ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους σήμερα το μεσημέρι... με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών οι πέντε Ρομά ηλικίας 27,24,23,22 και 21 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επεισοδιακό τρόπο και κινηματογραφική καταδίωξη στην περιοχή Δρέσθενα στα Βραχνέικα.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και εμπρησμό, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας και πρόκειται για τρείς Ρομά, ηλικίας 29,22 και 21 ετών, καθώς και ένα αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Κατά την παραμονή τους στα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς τους, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.


Τα μέλη της σπείρας έκλεβαν Ι.Χ., τα χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς για να μεταβούν σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να διαρρήξουν καταστήματα και στην συνέχεια τα έκαιγαν…!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σε αποθήκη πλησίον του καταυλισμού που διέμεναν οι συλληφθέντες στην Δρέστενα, βρέθηκαν 21 κλεμμένα οχήματα δυο από τα οποία είχαν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς τα είχαν κάψει…! Τα 19 μερικά εκ των οποίων έχουν υποστεί σημαντικές υλικές φθορές, έχουν αποδοθεί ήδη στους ιδιοκτήτες τους.

Η παράνομη δράση των συλληφθέντων Ρομά, εκτείνεται από την Οβρυά Πατρών έως και το Λάππα Αχαΐας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες επέλεγαν στόχους σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά, αφού προηγουμένως είχαν «τσεκάρει» πως δεν διέθεταν συναγερμό ή κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Δρούσαν ομαδικά, έφταναν στο σημείο και αφού έσπαγαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων, εισέρχονταν σε αυτά, ενώ ένα μέλος της σπείρας, παρέμενε στο αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα μέλη «αλώνιζαν» στο εσωτερικό του καταστήματος αποσπώντας χρήματα από την ταμειακή μηχανή αλλά και εμπορεύματα. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 32 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ αυτοκινήτων και καταστημάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ