2015-01-31 05:19:06
Φωτογραφία για Αναβάλλεται και τρίτη φορά το δημόσιο μαστίγωμα του γνωστού blogger Ράιφ Μπαντάουι
Ούτε χθες δεν πραγματοποιήθηκε η δημόσια τιμωρία του blogger Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τις... αρχές της Σαουδικής Αραβίας σε 1.000 χτυπήματα με το μαστίγιο για "προσβολή του Ισλάμ".

Ο γνωστός blogger τη γλιτώνει για 3η φορά, αφού έχει αναβληθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν το δημόσιο μαστίγωμα.

Η εκτέλεση της ποινής του Μπαντάουι ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου, όταν δέχτηκε τα 50 πρώτα χτυπήματα, όμως οι επόμενες προγραμματισμένες μαστιγώσεις αναβλήθηκαν για ιατρικούς λόγους.

Την Πέμπτη η σύζυγος του Μπαντάουι είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την υγεία του, ο οποίος είναι υπερτασικός. "Η κατάσταση της υγείας του Ράιφ είναι κακή και επιδεινώνεται", τόνισε.

Ο Ράιφ Μπαντάουι, που διατηρούσε την ιστοσελίδα "Φιλελεύθερο Σαουδαραβικό Δίκτυο" και το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθεροτυπία, κρατείται στις φυλακές από το 2012. Τον περασμένο Νοέμβριο καταδικάστηκε οριστικά σε 1.000 μαστιγώσεις – 50 την εβδομάδα επί 20 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μπαντάουι διώκεται κυρίως επειδή τον Δεκέμβριο του 2010 είχε δηλώσει στο γαλλικό κανάλι France 24 ότι "ένας άθεος έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει (...) και κανείς δεν δικαιούται να του ζητάει τον λογαριασμό για τις απόψεις του". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ