2015-01-31 07:31:32
Φωτογραφία για Ναύαρχος Λυμπέρης: Νέο βιβλίο… Ίμια, Οψόμεθα την αλήθεια!
Ένα νέο βιβλίο που θα συζητηθεί, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» και αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο της κρίσης των Ιμίων. Το βιβλίο έχει τον εύγλωττο τίτλο «ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΣΤΙ… 1994-1996». Το όνομα του συγγραφέα αποδεικνύει το γιατί θα συζητηθεί, είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκείνης της εποχής, ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στη διαχείριση προκλήσεων εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο την περίοδο που άσκησε τα καθήκοντα Α/ΓΕΕΘΑ (Δεκ. 1993-Φεβρ. 1996). Παρουσιάζει και αναλύει την πολιτικοστρατιωτική συνεργασία, τη λειτουργία του αμυντικού συστήματος, τον ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.

Ο συγγραφέας περιγράφει και τοποθετείται απέναντι σε καταστάσεις και συμπεριφορές, προχωράει σε σχόλια και καταλήγει σε εκτιμήσεις. Προσφέρει στον αναγνώστη και στον ιστορικό στοιχεία, προκειμένου να αξιολογηθεί ο χειρισμός των προκλήσεων εθνικής ασφάλειας, κυριαρχίας. Τέλος ο αναγνώστης/ιστορικός θα διευκολυνθεί να ανιχνεύσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:


>Πόσο έτοιμη, πολιτικά και στρατιωτικά, ήταν η χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις;

>Πώς λειτούργησε το πολιτικό σύστημα στη δόμηση και λειτουργία του αμυντικού συστήματος;

>Πώς ήταν οι πολιτικοστρατιωτικές σχέσεις;

>Ποια είναι τα όρια της εξωτερικής αλληλεγγύης (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ) στην υποστήριξη των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας;

>Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ σε περιόδους έντασης και κρίσης; Προσφέρεται πορεία ασφαλούς εθνικού πλου;

>Το βιβλίο κλείνει με το Επίμετρο στο οποίο ο συγγραφέας καταθέτει την προσωπική του εκτίμηση για τα εσόμενα (επερχόμενα) στην Ελλάδα και το άμεσο γεωπολιτικό της περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://wp.me/p3OlPy-Pj

 ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/?p=121507
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ