2015-01-31 11:01:30
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΝΕΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΜΕΡΚΕΛ
Αποκλείει το ενδεχόμενο μιας «νέας διαγραφής» του ελληνικού χρέους η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας το Σάββατο στην γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt. «Υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα», διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, στον απόηχο των χθεσινών συναντήσεων του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη στην Αθήνα.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης», πρόσθεσε.

Ερωτώμενη για τις πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι το Βερολίνο και οι υπόλοιποι εταίροι «περιμένουμε να δούμε με ποια αντίληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Μέρκελ έδωσε το «παρών» σε άτυπο δείπνο στο Στρασβούργο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της Ελλάδας. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ