2015-02-02 13:02:52
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Νέα κύματα βροχοπτώσεων μέσα στην εβδομάδα - Τι άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Αρκετά προβλήματα στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από την Παρασεκυή και διήρκησε μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η βροχές και οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ κλειστό εξακολουθεί να είναι το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου

Στα ορεινά η Πλάκα Καλαβρύτων λόγω των κατολίσθησεων απειλείται ο οικισμός και εκκενώθηκαν 8 σπίτια, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.

Ο κ. Κατσιφάρας υπέβαλε αίτημα στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για για κήρυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα.

Στην Πάτρα έπεσαν δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων, πλημμύρισαν δρόμοι με το πρόβλημα να παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο στην παραλιακή του Ρίου όπου η θάλασσα βγήκε στη στεριά, ενώ "φούσκωσαν" χείμμαροι. Στη στεριά βγήκε η θάλασσα και στην Πλαζ.


Επιπλέον σταμάτησαν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το απόγευμα της Παρασκευής λιμάνι προσέκρουσε στον προβλήτα.

Στη Δυτική Αχαΐα η έντονη βροχόπτωση και ο σφοδροί άνεοι προκάλεσαν σειρά προβλημάτων.Πλημμύρισαν καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και σπίτια, ξηλώθηκε οροφή σπιτιού στ΄Αγιοβλασίτικα η οποία κατέληξε σε αυτοκίνητα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ πλημμύρισε το παραλιακό τμήμα των Αλυκών. Επίσης μετατοπίστηκε από τον αέρα φανάρι στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας στη Νέα Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η βροχές και οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και σήμερα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ