2015-02-02 15:34:09
Φωτογραφία για «ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!»
Ο υπεύθυνος της σχολής του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη, Κώστας Κωνσταντινίδης μιλάει στο Gazzetta.gr για το συμβάν στην Μηχανιώνα και τις παραμέτρους του.

Αναλυτικά Ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του με την περιγραφή του περιστατικού της Κυριακής για το οποίο έχουν ακουστεί, γραφτεί και διαρρεύσει ουκ ολίγα... «Κοιτάξτε ήταν ένα επίσημο παιχνίδι της ΕΠΣΜ. Οι σχολές του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη έχουν διάφορες υποχρεώσεις και πήγαμε εκεί με σκοπό να παίξουμε. Πριν αρχίσει το ματς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οκτώ οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Δημιούργησαν πρόβλημα, ζητώντας από την Μηχανιώνα να μην γίνει το παιχνίδι. Δεν είχαν καθόλου καλές διαθέσεις και τα παιδιά θορυβήθηκαν. Έτσι δεν μπορούσε να γίνει αγώνας. Κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα. Πρόκειται σίγουρα για ένα απόλυτα καταδικαστέο γεγονός. Θέλω να τονίσω πάντως πως εμείς έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με την Μηχανιώνα και με τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ», σχολίασε αρχικά.


Ο επικεφαλής της ερυθρόλευκης σχολής της Θεσσαλονίκης τόνισε πως και πέρυσι είχε συμβεί κάτι ανάλογο. «Στην Μηχανιώνα υπάρχει ένας Σύνδεσμος του ΠΑΟΚ. Και πέρυσι έγινε κάτι ανάλογο. Είχαμε κλείσει παιχνίδι και 4 - 5 ώρες μετά ακυρώθηκε λόγω των πιέσεων που υπήρξαν. Εμείς δεν ενοχλούμε και δεν θέλουμε να ενοχλούμε κανέναν. Έχουμε αυτήν την στιγμή 417 παιδιά στην Ακαδημία μας.

Παράγουμε έργο και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Το ότι ο Ολυμπιακός μετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα και πηγαίνει τόσο καλά», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η σχολή του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη επισήμανε: «Όπως σας είπα και πριν έχουμε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα κατά καιρούς. Κρατάμε ψηλά την σημαία του Ολυμπιακού, όμως υπάρχουν προβλήματα.

Μας έχουν κάψει προσόψεις στα γήπεδά μας ενώ το να μην σε αφήνουν να παίξεις είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε μικρά παιδιά. Είμαστε όμως όλοι σε μία πόλη και πρέπει να συνυπάρξουμε».

Κλείνοντας ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίασε ότι «εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε πολύ καλά και σε χαμηλούς τόνους.

Έχουμε άριστη συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον σύλλογο γενικότερα. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την συνεργασία μας με την ομάδα και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που θέλουμε είναι όπως εμείς σεβόμαστε τους άλλους να μας σέβονται και εκείνοι».

Η σχολή της Θεσσαλονίκης πρόκειται εντός της ημέρας να εκδώσει και δελτίο Τύπου για το συμβάν.

To... unfair στην Μηχανιώνα

Πέραν των όσων επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης είναι γεγονός πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Πως η κάθε πλευρά σε κάθε περίσταση και σε κάθε γεγονός παρουσιάζει την δική της εκδοχή. Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν ως γνωστόν οι άνθρωποι της ερυθρόλευκης Ακαδημίας κατήγγειλαν μία συμπεριφορά από μεριάς οπαδών του ΠΑΟΚ που μόνο ενδεδειγμένη δεν είναι απέναντι σε παιδιά 7 - 8 ετών.

Το αντίθετο...

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας απάντησε με ανακοίνωση διαψεύδοντας πως υπήρξε επεισόδιο και απειλές και ζητώντας με τον τρόπο του να ζητήσουν άπαντες συγγνώμη για την εσφαλμένη εικόνα που βγήκε προς τα έξω για το περιστατικό. Υπάρχει όμως κάτι που δεν αμφισβητείται από πουθενά. Αυτό το στοιχείο είναι η παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ και μάλιστα οργανωμένων στο δημοτικό στάδιο Μηχανιώνας.

Ποιός ήταν ο λόγος να βρεθούν εκεί έστω αυτοί οι λιγοστοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ; Σε ένα παιχνίδι Ακαδημιών που δεν είχε να κάνει με αυτούς και να αξιώνουν να μην χρησιμοποιούνται αθλητικές εγκαταστάσεις από Ακαδημίες και μικρά παιδιά επειδή αυτά προέρχονται από τον Ολυμπιακό; Από Ακαδημίες που προσπαθούν να επιτελέσουν σημαντικό έργο και να βγάλουν ταλέντα. Κάτι που ισχύει φυσικά για όλες τις υποδομές των ομάδων με τις προσπάθειες που κάνουν.

Μήπως με αυτόν ακριβώς τον τρόπο γίνεται ένα μεγάλο... unfair και έτσι δυναμιτίζεται το κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες; Μήπως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα (απ' όσα μπορεί να λύνουν) με το να μην αφήνουν μικρά παιδιά να παίξουν μπάλα; Σε κάθε περίπτωση οι οπαδοί θα πρέπει πρωτίστως να αξιολογούν και να βλέπουν τις δικές τους κινήσεις και το τι αντίκτυπο έχουν και μετά να στρέφονται κατά παντός υπευθύνου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ