2015-02-02 16:37:15
Φωτογραφία για Γερμανία: Δεν ξεκινάτε καλά τη διαπραγμάτευση
Το στίγμα των σοβαρών αντιδράσεων που θα αντιμετωπίσει η νέα ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια υλοποίησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων δίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών για θέματα Προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπαρτλ.

Μιλώντας στη Realnews, το προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της Αγκελα Μέρκελ τονίζει ότι η επιδίωξη για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Ακόμη εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει εκτιμήσει το βάρος που έχουν επωμιστεί οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι για την παροχή βοήθειας στη χώρα, απορρίπτοντας έτσι οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Τι περιμένετε από τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που σήμερα έχει η Ελλάδα;

Δεν θέλω να προδικάσω τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις. Στο τέλος, όμως, οι υποχρεώσεις αναφέρονται ξεκάθαρα στις συμφωνίες οι οποίες είναι ακόμα σε ισχύ. Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα, προσωπικά δεν ανησυχώ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θέλει να ολοκληρώσει ομαλά το τρέχον πρόγραμμα, καθώς επίσης και το πρόγραμμα που ακολουθεί.


Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνεται η βοήθεια αυτού του είδους είναι ξεκάθαρες. Και δεν χωράει συζήτηση εάν οι συνθήκες αυτές θα πρέπει να είναι οι ίδιες για όλες τις χώρες που έχουν ήδη λάβει μια τέτοια βοήθεια ή για τις χώρες που ενδεχομένως να λάβουν στο μέλλον. Ετσι, αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω βοήθεια, θα πρέπει να βρει μια λύση εγκαίρως.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ