2015-02-04 15:30:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Πού μπορείτε να γυμναστείτε φθηνά - Εναλλακτικές λύσεις για γυμναστική με χαμηλό κόστος
Η γυμναστική έχει γίνει τρόπος ζωής, αλλά η συνδρομή στα γυμναστήρια για αρκετούς πλέον είναι δύσκολο να καταβληθεί. Γι αυτό ο Δήμος Πατρέων, αλλά και διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας, φροντίζουν για την εκγύμναση όλων δωρεάν ή με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Πρωτοπόρος σε αυτό είναι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πατρέων που έχει δημιουργήσει τμήματα pilates για γυναίκες, όπου έχουν την ευκαιρία να γυμνάζονται γυναίκες όλων των ηλικιών, δύο φορές την εβδομάδα.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή λοιπόν στην αίθουσα των ΚΕΠ στη λιμενική ζώνη, πραγματοποιούνται προγράμματα pilates 8.30 με 9.30 το πρώτο γκρουπ και 10-11 το δεύτερο.

Επίσης αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι, αν όχι οι περισσότεροι, έχουν εντάξει στις δραστηριότητές τους, από απλό αερόμπικ μέχρι μαθήματα οριεντάλ, ζούμπα, αλλά και γιόγκα με τις ενδιαφερόμενες να μην έχουν παρά να ρωτήσουν πολλές φορές και στα σχολεία της γειτονιάς τους που συνήθως φιλοξενούν τέτοιου είδους δραστηριότητες. Το κόστος γι αυτά τα μαθήματα είναι συνήθως από 5 μέχρι 10 ευρώ το μήνα.


Γυμναστική δωρεάν έχουμε και στην τρίτη ηλικία με τα ΚΑΠΗ να έχουν δικό τους τμήμα με pilates.

Για τους φοιτητές πάντως τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα, αφού οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών προσφέρουν από πισίνα μέχρι ότι άθλημα μπορεί να φανταστεί κανείς για να μπορέσουν να αθληθούν.

Όρεξη για άθληση λοιπόν να υπάρχει και τα χρήματα δεν περιορίζουν την ανάγκη για γυμναστική, αφού μπορεί κανείς να βρει εναλλακτικές μορφές γυμναστικής, είτε δωρεάν, είτε με ένα μικρό χρηματικό ποσό των πέντε ή δέκα ευρώ.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ