2015-02-06 02:04:09
Φωτογραφία για ΒΟΛΟΣ: Καταδίκη δημοσιογράφου - Πλήγμα στην Δικαιοσύνη
Προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα και επικίνδυνη για την έννοια της... ελευθερίας της έκφρασης, η απίθανη αγόρευση του Εισαγγελέα Καραγιάννη - Ποιό έγγραφο και γιατί αγνοήθηκε;

Και ενώ Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, υπέστησαν πανωλεθρία στις πρόσφατες εκλογές, μεταξύ πολλών άλλων και για τον τρόπο διαχείρισης της Δικαιοσύνης, με τα παραδείγματα ευθείας παρέμβασης στην ανεξάρτητη υποτίθεται λειτουργία της ή της συγκεκριμένης στάσης της σε πλείστες όσες περιπτώσεις, να καταγράφονται πολλαπλά, γεγονός εξάλλου για το οποίο στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο σχετικός δημόσιος διάλογος, κάποιοι ευνοούμενοι από τα δύο κόμματα εξουσίας του πρόσφατου παρελθόντος, τις τελευταίες των ημερών, κλείνουν τους όποιους ανοιχτούς "λογαριασμούς" τους.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του επί σειρά ετών Διευθυντή της εφημερίδας του Βόλου "Η Θεσσαλία", Θανάση Σαμαρά, ο οποίος, με την προκλητική στάση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με Εισαγγελέα τον κ
. Καραγιάννη (τον οποίο μάλιστα η Πολιτική Αγωγή εγκωμίασε!) και πρόεδρο την κα Τριανταφύλλου, κατόρθωσε την Τετάρτη να καταδικαστεί, σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Π.Ε.ΔΙ.Μ.Ε.) και Διευθυντής των e-Saloniki.gr και e-Volos.gr, Αντώνης Κουμιώτης και μάλιστα ως φερόμενος διαχειριστής blog, στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι η κόρη του κ. Σαμαρά εργάζονταν στο ΙΣΤΑΜΕ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Τί κι αν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς κατά την εξέτασή του παραδέχτηκε ότι η κόρη του εργάζονταν όντως στο συγκεκριμένο κομματικό ινστιτούτο, τί κι αν ο ίδιος αποκάλυψε και μάλιστα με περίσσια αλαζονεία ότι για την πρόσληψή της μεσολάβησε πολιτικό πρόσωπο, που σχετίζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα, δηλαδή κατέρριψε από μόνος του το κατηγορητήριο της συκοφαντικής δυσφημήσης, τί κι αν ο κατηγορούμενος Αντώνης Κουμιώτης, δεν έχει αποδειχθεί καν εάν είναι ή όχι διαχειριστής του συγκεκριμένου blog, αφού η προανάκριση δεν έχει καν ολοκληρωθεί και ούτε πρόκειται, όπως τόνισε στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Καραγιάννης και όμως, ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε.

Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που φέρεται να αποκάλυψε ταμειακό έλλειμα στο ταμείο του Δήμου της Σκιάθου και οι Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου του Βόλου, αντί να ψάξουν ως όφειλαν έναντι του δημοσίου συμφέροντος, καταδίκασαν τον δημοσιογράφο μετά από την θρασύτατη μήνυση του πρώην Δημάρχου.

Είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που φέρεται να αποκάλυψε ότι πρώην Νομάρχης χρηματοδότησε με απλή απόδειξη οικολογική οργάνωση και οι Εισαγγελείς του Πρωτοδικείου του Βόλου, αντί να ψάξουν ως όφειλαν έναντι του δημοσίου συμφέροντος, καταδίκασαν τον δημοσιογράφο μετά από την θρασύτατη μήνυση ενός "Οικολόγου".

Είναι ο ίδιος γνωστός για τις αλληλέγγυες πεποιθήσεις του δημοσιογράφος, που ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στις 17 Ιανουαρίου του 2011, με αφορμή καταγγελία του τότε Δημάρχου Σκιάθου Νικόλαου Πλωμαρίτη, ο οποίος εμφανίστηκε ως θιγόμενος από αποκαλύψεις του δημοφιλούς blog για έλλειμα στα ταμεία του Δήμου, είχαν συλλάβει με τον πλέον κινηματογραφικό τρόπο άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.

Και μπορεί με το εν λόγω έλλειμα να μην ασχολήθηκαν ποτέ οι αρχές, οι οποίες όφειλαν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον διερευνώντας τουλάχιστον το βάσιμο των αποκαλύψεων - καταγγελιών, ασχολήθηκαν όμως και μάλιστα με ιδιαίτερο σθένος, ώστε να εντοπίσουν την ταυτότητα του διαχειριστή του συγκεκριμένου "ενοχλητικού" για αρκετούς πολιτικούς και παρα-πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, blog.

Έτσι συνέβη και ακολουθώντας μία σειρά παράτυπων έως και καταχρηστικών -παρακρατικού τύπου- τακτικισμών, όπως το βασισμένο σε "ανώνυμη" καταγγελία "σπάσιμο»"μιας IP, γεγονός που εμπίπτει στην έννοια των "δεδομένων" προσωπικού χαρακτήρα", κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από πρόσφατη γνωμοδότηση των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών ανεξάρτητων Αρχών Προστασίας Δεδομένων αλλά και βασιζόμενοι σε ψευδή κατάθεση περί ομολογίας του Αντώνη Κουμιώτη, πράγμα το οποίο ουδέποτε συνέβη, άνοιξαν τον δρόμο ώστε να ανακινηθεί ολόκληρη βιομηχανία ταυτοποιημένων μηνύσεων εναντίον πλέον του νεαρού δημοσιογράφου, χωρίς ΠΟΤΕ ουσιαστικά να ολοκληρώσουν την προανάκριση.

Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Θεσσαλία", μέσω του οποίου δύο ημέρες μετά την σύλληψη του δημοσιογράφου, μετέδιδε πληροφορίες, με ξεκάθαρο σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, για τσουνάμι μηνύσεων εναντίον του, ενώ η συντάκτης του μετέφερε απορίες για την συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω blog, μετά την παρέμβαση των διωκτικών αρχών, λες και επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση.

Για πάμε όμως να δούμε, γιατί και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία, την εξέλιξη της προανάκρισης. Σύμφωνα πάντα με τα τότε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, κατά την σύλληψη του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε έρευνα, τόσο στον εργασιακό όσο και στον οικιακό του χώρο αλλά και κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι μάλιστα δεν ήταν προσωπικοί του, ώστε από την εξέτασή τους να διαπιστωθεί ή όχι, εάν επρόκειτο για τον διαχειριστή του blog Voliotaki.

Με το νεαρό δημοσιογράφο στο καθημερινό στόχαστρο γνωστών "δημοσιογράφων" και παρα-πολιτικών παραγόντων και την ΕΛ.ΑΣ. να έχει ανοίξει, επίσης παράτυπα, τον δρόμο ώστε να στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία ταυτοποιημένων μηνύσεων και αγωγών εναντίον του, δυστυχώς για την αξιοπιστία των αρχών, η προανάκριση δεν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ποτέ.

Τρανή απόδειξη, το έγγραφο του Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, του Τμήματος Εργαστηρίων, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Β. Ελλάδας, που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και μέσω αυτού αποδεικνύεται ότι η εργαστηριακή εξέταση των κατασχεμένων Η/Υ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Συνεπώς και με λίγα λόγια, ο Αντώνης Κουμιώτης, βάσει του εν λόγω εγγράφου που ακολουθεί, δεν έχει ταυτοποιηθεί ως διαχειριστής του blog Voliotaki.

Αμείλικτα λοιπόν τα ερωτήματα που προκύπτουν τόσο προς τις Αστυνομικές όσο και προς τις Εισαγγελικές Αρχές:

1. Για ποιόν λόγο δεν ολοκληρώνεται η προανάκριση, ώστε επιτέλους να αποδειχθεί εάν ο Αντώνης Κουμιώτης είναι ή όχι, ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog; Μήπως εν τέλει η ανωνυμία βολεύει πλέον περισσότερο τους διώκτες του;

2. Για ποιόν λόγο δεν έχουν ακόμα διενεργηθεί Εισαγγελικές έρευνες, τόσο για το έλλειμα στο ταμείο του Δήμου Σκιάθου, όσο και για τα χρήματα που αποδεδειγμένα έλαβε συγκεκριμένη οικολογική οργάνωση από τον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Παναγιώτη Σκοτινιώτη;

3. Τί εννοούσε κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Καραγιάννης όταν έλεγε πως η προανάκριση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και ποιός του δίνει το δικαίωμα να κάνει μαθήματα δημοκρατίας και πολιτικά σχόλια από εισαγγελικού άμβωνος;

4. Πώς ερμηνεύεται η φράση "ας πάει στο εφετείο να δικαιωθεί", ένας δημοσιογράφος που φέρεται να γράφει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, όταν απέναντί του έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία διώξεων, με σκοπό την οικονομική του αφαίμαξη και κατ' επέκταση την φίμωσή του;

5. Ποιόν εν τέλει προασπίζεται η Δικαιοσύνη, εάν όχι το δημόσιο συμφέρον;

Οι κουκούλες, όπως πολύ σωστά σημείωσε επίσης στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Καραγιάννης, έπεσαν όντως το 1974. Το θέμα είναι, ποιός άραγε τις φοράει σήμερα;
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ