2015-02-06 15:10:15
Φωτογραφία για Διαλυμένη η συνδετήρια οδός των Ε.Ο. Πύργου–Τριπόλεως και Πύργου-Κυπαρισσίας - Δείτε φωτο
Σε μαύρα χάλια βρίσκεται η συνδετήρια οδός που ενώνει την Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως και την Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Ο δρόμος για τον οποίο έχουν γραφτεί άπειρα ρεπορτάζ για άλλη μια φορά θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο… Ή καλύτερα δεν θυμίζει σε τίποτα δρόμο που ενώνει δύο εθνικές οδούς. Όσες φορές και αν έχουν γίνει παρεμβάσεις, αποδεικνύονται πραγματικά μπαλώματα, που μετά από λίγο καιρό δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μετά το και το πρόσφατο ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες ατύχημα με ένα βυτιοφόρο που μετέφερε ελαιόλαδο, κανείς δεν φάνηκε να συγκινείται για την κατάσταση του δρόμου. Με τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις η κατάσταση στο … «οδόστρωμα» επιδεινώθηκε και πλέον κάθε λίγα μέτρα οι οδηγοί των οχημάτων αναγκάζονται να επιδίδονται σε σλάλομ ανάμεσα στις λακκούβες. Σε κάποια σημεία δε, είναι αναπόφευκτες, καθώς καλύπτουν όλο το πλάτος της οδού.

Ο δρόμος ανήκει στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια πρόβλεψη μέσα από την εργολαβία που θα αναλάβει τη συντήρηση του οδικού άξονα, από την Πάτρα έως την Κυπαρισσία, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση.

Ας μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη οδός αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα των βαρέων οχημάτων που κινούνται από Πάτρα προς Καλαμάτα και αντίστροφα καθώς δεν μπορούν να μπουν στην πόλη του Πύργου και να κινηθούν με άνεση, λόγω του όγκου τους.

Σμπαράλια και η δεύτερη συνδετήρια οδός

Οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων, γνωρίζοντας πλέον την κατάσταση της συγκεκριμένης συνδετήριας οδού, προκειμένου να αποφύγουν ζημιές στα οχήματά τους, επιλέγουν να φτάσουν έως τον Πύργο και να κινηθούν μέσω μιας δεύτερης συνδετήριας οδού, που ενώνει την οδό Αλφειού με την οδό Ολυμπίων λίγο πριν αυτές καταλήξουν στο εθνικό οδικό δίκτυο. Όμως η αύξηση της κυκλοφορίας των βαρέων αυτών οχημάτων προκάλεσε σημαντικές φθορές και σε αυτή την συνδετήρια οδό. Με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των κατοίκων του Πύργου να καταλήγουν μέσα σε τεράστιες λακκούβες και σχηματίστηκαν τελευταία Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ