2015-02-06 20:44:57
Φωτογραφία για Άρθρο ΦΩΤΙΑ της Liberation: Οικονομικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα
Για «πόκερ υψηλού κινδύνου» μεταξύ Αθήνας και ΕΚΤ κάνει λόγο η... γαλλική Liberation σε σημερινό κείμενό της, στο οποίο σχολιάζει την κίνηση της Φρανκφούρτης για τα ελληνικά ομόλογα.

Η Liberation κάνει λόγο για «οικονομικό πραξικόπημα που δεν περνάει στην Ελλάδα» αφού η απόφαση της ΕΚΤ βιώνετια ως «βιώνεται ως μέσο εκβιασμού στη χώρα».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ουδέποτε άλλοτε δεν είμαστε σε τέτοια φάση μονομαχίας». «Το παράδοξο είναι» επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής Ζαν- Πωλ Φιτούσι, ότι ένας θεσμός σαν την ΕΚΤ, που δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα, υποχρεώνει μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε δημοκρατικά να συμμορφωθεί, με κίνδυνο να ενισχυθεί η ακροδεξιά, εάν η ριζοσπαστική Αριστερά δεν αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει μία ριζοσπαστική αλλαγή στην πολιτική».

Η Liberation κάνει ειδική αναφορά στη διαδήλωση, χθες το βράδυ, στο Σύνταγμα «υποστηρίζοντας αυτή τη φορά την κυβέρνηση απέναντι στην ΕΚΤ, στο όνομα του δημοκρατικού σεβασμού των λαών».

Παράλληλα, σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA, οι Γάλλοι δείχνουν, μάλλον, φιλικά προσκείμενοι προς τους Έλληνες, καθώς σε ποσοστό 52% αποδέχονται την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με επιμήκυνση των αποπληρωμών χωρίς διαγραφή, 11% συμφωνούν με την ολική διαγραφή του, 19% με τη μερική διαγραφή, 15% θέλουν να παραμείνουν οι ημερομηνίες αποπληρωμών ως έχουν και μόνο σε ποσοστό 3% δηλώνουν ότι δεν έχουν άποψη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ