2015-02-07 11:02:19
Φωτογραφία για ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!
Κυρίες, Κύριοι και...μικρά παιδιά, Έχουμε πόλεμο, ναι πόλεμο! 

Η επικυρίαρχος Γερμανία θέλει καθυποτάξει το ελληνικό λαό αδιαφορώντας για την πρόσφατη απόφαση του. Έτσι η κυρίαρχη γερμανική άποψη είναι ότι το Grexit θα ήταν όλεθρος για την Ελλάδα, μικρό σοκ για την Ευρωζώνη και αδιάφορο για την παγκόσμια οικονομία, όμως κάνουν μεγάλο λάθος όσοι Γερμανοί το πιστεύουν αυτό.

Στην πραγματικότητα, οι επιπτώσεις του Grexit θα ήταν εξίσου καταστροφικές για την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Όσοι υποτιμούν τον κίνδυνο είναι καλοί στην αριθμητική, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες δυναμικές μιας χρεοκοπίας τέτοιου μεγέθους. Εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών και άλλων χρεογράφων θα βούλιαζαν σε όλη την Ευρώπη, πολλοί θα έμεναν ξεκρέμαστοι και τότε οι επενδυτές θα αναρωτηθούν αν η Ευρωζώνη παραμένει μια νομισματική ένωση ή ένα χαλαρό νομισματικό καθεστώς με μεγάλα σημεία εισόδου και εξόδου. 

Θα πρέπει επίσης να θυμηθούμε ότι οι Αμερικανοί ρυθμιστές υποτίμησαν τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας της Lehman Brothers το 2008 με ανάλογο σκεπτικό. Δεν ήταν η επίδραση σε όσους είχαν άμεση έκθεση στην Lehman που είχε σημασία. Σημασία είχαν οι τεράστιες παγκόσμιες αλυσιδωτές επιπτώσεις και αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της η επικυρίαρχος ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ