2015-02-07 14:06:08
Φωτογραφία για ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΕΦ... ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!
O Oλυμπιακός έχει κάνει... σχεδόν ονειρεμένο ξεκίνημα στο Τοp 16 της Ευρωλίγκας με 5 νίκες και 1 ήττα, μόνο που αυτή η ήττα "πονάει" αφού ήταν από την Αναντολού Εφές με διάφορα μάλιστα 14 πόντων (84-70) που όπως όλα δείχνουν θα είναι η ομάδα που θα κυνηγήσει το Θρύλο μέχρι την τελευταία στιγμή για να του πάρει το πλεονέκτημα έδρας.

Εμείς ακούμε... βερεσέ τους υπολογισμούς κάποιων, ότι με μόνο νίκες στο ΣΕΦ η δεύτερη θέση είναι σχεδόν καπαρωμένη από τον Ολυμπιακό. Με μόνο νίκες 4/4 στο ΣΕΦ και με 4/4 ήττες στα εκτός έδρα ματς  στους εναπομείναντες 8 αγώνες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατακτηθεί η δεύτερη θέση.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη περισσότερη από την Αναντολού Εφές, αλλά ρίχτε μια ματιά στο πρόγραμμα των δύο αυτών ομάδων μέχρι το τέλος  του Top 16 (δείτε τη βαθμολογία της 6ης αγωνιστικής στον όμιλο του Θρύλου ΕΔΩ) και συνυπολογίστε ότι δεν έχει γίνει ακόμη κανένας Τούρκικος "εμφύλιος" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει :


7η αγωνιστική   : Nίζνι - Ολυμπιακός και Εφές - Φενερμπαχτσέ

8η αγωνιστική   : Oλυμπιακός - Μάλαγα και Εφές - Λαμποράλ

9η αγωνιστική   : Aρμάνι - Ολυμπιακός και Μάλαγα - Εφές

10η αγωνιστική : Oλυμπιακός - Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ - Εφές

11η αγωνιστική : Λαμποράλ - Ολυμπιακός και Εφές - Νίζνι

12η αγωνιστική : Oλυμπιακός - Εφές 

13η αγωνιστική : TΣΣΚΑ - Ολυμπιακός και Εφές - Αρμάνι

14η αγωνιστική : Oλυμπιακός - Νίζνι και Φενερμπαχτσέ - Εφές

Eύκολα διακρίνει κανείς ότι όλα θα κριθούν στο νήμα, εκτός και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και καλύψει το -14 της Πόλης την 12η αγωνιστική που θα υποδεχθεί την Εφές στο ΣΕΦ. Δεν είναι παράλογο το σενάριο αυτό, αφού ναι μεν έχει καλή ομάδα η Εφές, αλλά μακριά από το γήπεδό της χάνει σημαντικό μέρος της δύναμής της... Τότε ναι, ίσως ισχύσει ότι με μόνο νίκες στο ΣΕΦ παίρνει τη 2η θέση του ομίλου.

Μία ήττα εκτός προγράμματος για Ολυμπιακό ή Εφές μπορεί ν'αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια. Γι'αυτό θέλει τεράστια προσοχή από την ομάδα μας Επίσης, μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό τι θα σημαίνει για τον Ολυμπιακό μία νίκη στο μακρινό Νόβγκοροντ επί της Νίζνι την ερχόμενη εβδομάδα, έδρα στην οποία η Εφές γνώρισε τη συντριβή. Δεν θα είναι απλά βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης (τουλάχιστον), αλλά άλμα... Γι'αυτό ο συγκεκριμένος αγώνας πρέπει ν'αντιμετωπιστεί από όλους μας ως ΤΕΛΙΚΟΣ.

Όλα τα παραπάνω ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του Ολυμπιακού τα γνωρίζουν καλύτερα από εμάς φυσικά, απλά διατυπώνουμε τη διαφωνία μας με τους... ειδικούς αναλυτές που βγαίνουν και λένε ή γράφουν ότι μόνο με νίκες εντός η 2η θέση στον όμιλο είναι πολύ κοντά. Αυτό δεν ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή... Αν έχανε χθες στο Μιλάνο η Εφές, ίσως... Αλλά με το ΑΝ δεν πας πουθενά!

Ας κλείσουμε με κάτι... γενικότερο για τον όμιλο. Οι ομάδες που θα προκριθούν στα Play Offs των "8" της Ευρωλίγκας έχουν ήδη ξεχωρίσει εκτός και αν έχουμε... πολλαπλές αυτοκτονίες. ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός, Εφές και Φενερμπαχτσέ (μόνο τυχαία δεν είναι -σύμφωνα πάντα με τη γνώμη μας- η σειρά, θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Λαμποράλ, Νίζνι, Αρμάνι και Μάλαγα δεν έχουν την "δυναμική" να μπουν σφήνα στις ομάδες που προαναφέραμε. Γι'αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και η σειρά των αγώνων, δηλαδή πότε κάποια ομάδα θα καίγεται για βαθμούς και πότε -μπορεί- να είναι αδιάφορη. Όπως και να έχει, υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι το τέλος, μόνο που κάποια πράγματα έχουν ήδη φανεί και θα είναι πολύ δύσκολο ν'ανατραπούν στη συνέχεια...

Δίπλα στην ομάδα μας, όπως με την ΤΣΣΚΑ σε ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ... Το αξίζουν και είναι το μόνο που ζητούν από εμάς, με ένα στόμα. Από τους προέδρους και τον προπονητή, μέχρι τους παίκτες... 
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ