2015-02-09 03:34:06
Φωτογραφία για Deutsche Welle: Το πρόγραμμα της Γερμανίας απέτυχε στην Ελλάδα
Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει ελάχιστα περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση έστω να... προτείνει το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις ακόμα και εντός Γερμανίας.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Μελετών ΙΜΚ, Γκούσταβ Χορν σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη ενώ συγκεκριμένα για την Ελλάδα τόνισε:

«Η ΕΚΤ έγινε πολύ προσεκτική γιατί χρειάζεται φυσικά τη στήριξη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Εκτός Γερμανίας -για παράδειγμα στην Κομισιόν του Ζ. Κλ. Γιούνκερ- βλέπω ότι υπάρχει προθυμία για μια αλλαγή πορείας. Ο ίδιος έχει προαναγγείλει ήδη ότι στον υπολογισμό των ελλειμμάτων θα λαμβάνονται υπόψη οι επενδύσεις. Εκεί που δεν βλέπω να υπάρχει προθυμία είναι από πλευράς της γερμανικής κυβέρνησης. Ακολουθείται μια πολύ σκληρή γραμμή. Είναι όμως σαφές ότι από γερμανική σκοπιά δεν έχει νόημα να συνεχίσει κανείς την ίδια οικονομική πολιτική. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν αφαιρείς από μια χώρα το ένα τέταρτο της ευημερίας της, η πολιτική αυτή έχει αποτύχει. Όταν λοιπόν θέλεις να αποφύγεις ένα κούρεμα, το οποίο καταλαβαίνω από γερμανική σκοπιά, τότε πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Η Γερμανία θα πρέπει να την επιτρέψει την αλλαγή αυτή».


Σύμφωνα με τον Γκούσταβ Χορν, η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολλά στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων:

«Έχουν κάνει πάρα πολλά, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Μπορεί να μην υπάρχουν τόσες επιτυχίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έκαναν τίποτα, αλλά ότι ακολουθήθηκε εν μέρει μια λανθασμένη πολιτική». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ