2015-02-09 10:15:07
Φωτογραφία για Πέθανε ο θρυλικός προπονητής της Βόρειας Καρολίνας, Ντιν Σμιθ
Από τη ζωή έφυγε σε ηλικία 83 ετών ο εμβληματικός προπονητής του... Νορθ Καρολάινα και μέντορας του Μάικλ Τζόρνταν Ντιν Σμιθ.

Η είδηση του θανάτου του Σμιθ κοινοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του κολεγίου που υπηρέτησε από το 1958 ως ασίσταντ κόουτς και από το 1961 έως το 1997 έως πρώτος προπονητής.

"Ο κόουτς Ντιν Σμιθ απεβίωσε εν ειρήνη το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου στο σπίτι του στο Τσάπερ Χιλ, έχοντας στο πλευρό του τη συζυγό του και τα πέντε παιδιά του. Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις σκέψεις και τις προσευχές και εκτιμούμε τον αδιάλειπτο σεβασμό στην προστασία της ιδιωτικής ζωής μας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια ενός προπονητή θρύλου για το κολεγιακό μπάσκετ.

Ο Σμιθ υπήρξε μέντορας μερικών εκ των σπουδαιότερων παιχτών στην ιστορία του αθλήματος, μεταξύ των οποίων και του Μάικλ Τζόρνταν, με τον οποίο κέρδισε το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το 1982.

Ο Σμιθ κέρδισε και δεύτερο πρωτάθλημα το 1993, ενώ όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση είχε ρεκόρ 879 νικών έναντι 254 ηττών σε 36 αγωνιστικές περιόδους.

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ