2015-02-09 20:21:21
Φωτογραφία για Αποψη αναγνώστη για τον ψυχολογικό οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ελλάδα
Αγαπητό Tromaktiko,

Ο ψυχολογικός πόλεμος χρησιμοποιεί τεχνικές που στόχο έχουν να... επηρεάσουν τις αξίες, τα πιστεύω, τα συναισθήματα, τη λογική και τη συμπεριφορά ατόμων, οργανισμών ακόμη και κυβερνήσεων, προς όφελος του επιτιθέμενου. Σκοπός είναι να πληγεί το ηθικό & το αξιόμαχο καθώς και να προκληθεί σύγχυση στις τάξεις του δεχόμενου την επίθεση. Όπως θα δούμε παρακάτω, για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιούνται μυστικές επιχειρήσεις εντός του εδάφους του εχθρού, φημολογία και προπαγάνδα. 

-Ο ψυχολογικός πόλεμος χρησιμοποιείτε σε πολιτικό & οικονομικό επίπεδο. Στη πρώτη περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί προπαγάνδα άλλα και προβοκάτσιες από πράκτορες του εχθρού για να πετύχει πολιτική αναταραχή και αποσταθεροποίηση. Στο δεύτερο σκέλος πάλι με τη χρήση της προπαγάνδας, δυσφήμισης και άλλων αθέμιτων μέσων μπορεί να επιτευχθεί οικονομική αναταραχή και αστάθεια.

Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μέσα ψυχολογικού πολέμου.


-Στη περίπτωσή μας χρησιμοποιήθηκαν μέσα για να επιτευχθεί η συμμόρφωση των Ελλήνων στην εφαρμοζόμενη σκληρή οικονομική πολιτική.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε προπαγάνδα δυσφήμησης στο εσωτερικό & το εξωτερικό που διόγκωνε τα κακώς κείμενα του ελληνικού οικονομικού συστήματος (ελλειμματική οικονομία, διαφθορά, γραφειοκρατία κτλ). Ενώ σε κάποιο βαθμό αυτά μπορεί να ισχύουν, ο τρόπος με τον οποίον παρουσιάστηκαν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προκάλεσαν την καταβαράθρωση της οικονομίας και την ανάγκη για προσφυγή σε ελεγχόμενη βοήθεια υπό προϋποθέσεις. Εκτός από τη παρέλαση διαφόρων ειδικών από τη τηλεόραση και τις εφημερίδες, που υπερτόνιζαν τα προβλήματα της χώρας, δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που χρησιμοποιήθηκαν εικόνες εξαθλιωμένων συμπολιτών μας να ζητιανεύουν ή να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Αυτές οι εικόνες με λεζάντες του τύπου ''humanitarian crisis'' (μτφ: ανθρωπιστική κρίση) ή ''thousands seeking food from international charity'' (μτφ: χιλιάδες αναζητούν φαγητό από διεθνείς φιλανθρωπίες), μπορούν να προκαλέσουν φόβο και πανικό.

-Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η αντιμετώπιση τέτοιων πρακτικών επιτυγχάνεται μόνο με λαϊκή και πολιτική συναίνεση και συνεργασία. Ο πολίτης με τη σειρά του οφείλει να εξετάζει όλες αυτές τις ''επιθέσεις'' με σκεπτικισμό και ψυχραιμία. Εξάλλου στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, ο οικονομικός πόλεμος και τα μέσα διεξαγωγής του, προσπαθούν να καθ υποτάξουν ολόκληρα έθνη, στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη των ισχυρών του κόσμου, που αναζητούν τρόπους ελέγχου κρατών και κυρίως των πόρων που αυτά διαθέτουν. Άρα αποτελεί ευθύνη όλων μας είτε να αντισταθούμε σε αυτή την ισοπέδωση ή να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα δεδομένα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

-Το παρόν αποτελεί προσωπική άποψη και κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη!

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΩΡΑ ΓΙΑ... ΑΕ6ΑΡΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΩΡΑ ΓΙΑ... ΑΕ6ΑΡΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ