2015-02-09 23:52:34
Φωτογραφία για «Σφυροκοπούν» το Ισλαμικό Κράτος οι Σύμμαχοι
Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός διεξήγαγε την... Κυριακή 3 αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και 6 στο Ιράκ στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ.

Στόχοι των αεροπορικών επιδρομών που διεξήχθησαν κοντά στην πόλη Μοσούλη στο Ιράκ ήταν μια μονάδα του ΙΚ, ένα κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές καθώς και ένα πολυβόλο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Άλλες επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε στόχους κοντά στη Φαλούτζα, το Μπάιτζι, το αλ Άσαντ και το Κιρκούκ.

Οι επιθέσεις στη Συρία πραγματοποιήθηκαν στο Κομπάνι, το Ντέιρ αλ Ζορ και τη Ράκα, καταστρέφοντας 5 οχήματα και πλήττοντας μία μονάδα της οργάνωσης.

Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ιορδανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εντείνοντας την εκστρατεία κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης ως απάντηση για τη δολοφονία ενός Ιορδανού πιλότου από μέλη του ΙΚ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ιορδανική κυβέρνηση την Κυριακή, ο στρατός της χώρας αυτής πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια 3 ημερών, 56 βομβαρδισμούς εναντίον μαχητών του ΙΚ στη βορειοανατολική Συρία, πλήττοντας στόχους όπως βάσεις και αποθήκες όπλων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ