2015-02-10 17:51:35
Φωτογραφία για Συναντήσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean Loup Kuhn-Delforge και τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini Mateo
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα  κ. Jean Loup Kuhn-Delforge και με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini Mateo.

Μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

 «Συναντήθηκα σήμερα με τον Γάλλο Πρέσβη, τον Ισπανό Πρέσβη και τους στρατιωτικούς ακολούθους. Είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Υπουργείων της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Με τον Γάλλο Πρέσβη συζητήσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην αμυντική βιομηχανία για συνεργασία και παράλληλα έλαβα την πρόσκληση από τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας για την επίσκεψή μου στη Γαλλία. Θα συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις και θα προχωρήσουμε σε μια συζήτηση για όλο το κοινό αμυντικό πρόγραμμα  μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, δύο χωρών οι οποίες πάντα συνεργάστηκαν σε δύσκολες και καλές στιγμές.

Συναντήθηκα επίσης με τον Ισπανό Πρέσβη και τον στρατιωτικό ακόλουθο. Συμφωνήσαμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουμε η Ελλάδα και η Ισπανία, μια κοινή πολιτική συνεργασίας για την άμυνα. Ιδίως όσον αφορά το νότιο κλάδο της συμμαχίας και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας και του φαινομένου του ισλαμικού φονταμενταλισμού που αρχίζει να απειλεί και τις χώρες της Δύσης».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ