2015-02-10 20:25:00
Φωτογραφία για ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΗ ΡΗΞΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ
Η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, εγκαινιάζει τη μεταμνημονιακή περίοδο είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στη Βουλή. Απαντώντας σε ειρωνικά σχόλια και κατηγορίες της αντιπολίτευσης σε σχέση κυρίως με την αλλαγή της προεκλογικής ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το μνημόνιο, είπε ότι απορρίπτουμε το 100% των τοξικών όρων του μνημονίου, προσθέτοντας ότι τοξικό είναι περίπου το 30% των προβλέψεών του.

 Σε ό,τι αφορά δε τις συστάσεις-συμβουλές της Αντιπολίτευσης για διαπραγμάτευση χωρίς ρήξη με τους εταίρους, ο κ. Βαρουφάκης τους κάλεσε να δουν το οξύμωρο που κρύβεται σε αυτή την τοποθέτησή τους: Αν αποκλείεις εκ των προτέρων τη ρήξη, δεν τολμάς ούτε καν να διανοηθείς δεν πας για διαπραγμάτευση, κάθεσαι σπίτι σου, είπε χαρακτηριστικά.

Βενιζέλος: Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, όχι ρήξη

«Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι εκβιαστικές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να θέλεις να βγεις εκτός ευρώ για να γλιτώσεις. Έχουμε την εμπειρία της Κύπρου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.


«Η συμφωνία-γέφυρα είναι γέφυρα των στεναγμών και μινιατούρα σαν το τρενάκι του κ. Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξάλλου χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» σε ενδεχόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ