2015-02-10 21:38:49
Φωτογραφία για Ανησυχητική αύξηση των εμπρησμών στην Κρήτη!
Μπορεί η γνωστή ελληνική παροιμία να λέει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που... τρώγεται κρύο, η καθημερινότητα όμως αποδεικνύει ότι η εκδίκηση μπορεί να είναι τελικά ...πύρινη και εκρηκτική. Πολλά από τα δεκάδες περιστατικά εμπρηστικών ενεργειών που καταγράφονται στην Κρήτη αποδίδονται από τις Αρχές σε εκδικητικές πράξεις που μπορεί να έχουν την αφετηρία τους σε οικονομικές διαφορές, σε λόγους αντιζηλίας, σε κτηματικές διαμάχες ή σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Τους τελευταίους μήνες και σε τοπικό επίπεδο καταγράφεται ανησυχητική αύξηση αυτών των περιστατικών στα οποία πρωταγωνιστούν μικροί «Νέρωνες». Εμπρησμοί, άλλοτε πιο σύνθετοι και καλά οργανωμένοι, άλλοτε απλούστεροι και πρόχειροι ως προς την προετοιμασία τους, προβληματίζουν τις αρμόδιες Αρχές που καλούνται να λύσουν τον «γρίφο» των κινήτρων. Συνήθως, οι παθόντες αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, επιλέγουν το νόμο της σιωπής, φοβούμενοι τις συνέπειες. Και αυτό δυσκολεύει το ανακριτικό έργο των Αρχών που κατά κύριο λόγο στηρίζεται στα ευρήματα που θα προκύψουν από τις αυτοψίες, από τρίτες μαρτυρίες και αν σταθούν τυχερές, από το υλικό κάποιας κάμερας ασφαλείας ή από την άρση απορρήτου.


Σε κάποιες από τις εμπρηστικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί τελευταία στο Ηράκλειο, έχουν κινδυνεύσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές καθώς οι φλόγες από τα φλεγόμενα οχήματα, επεκτάθηκαν, απειλώντας και σπίτια ενώ ήταν μέσα οι ένοικοι τους. Λόγω μάλιστα του προχωρημένου της ώρας κατά την οποία συνήθως εκδηλώνονται τέτοιες ενέργειες, οι άνθρωποι βρίσκονταν κυριολεκτικά στα κρεβάτια τους.

Ο εμπρησμός αποτελεί προσφιλή τρόπο εκδίκησης τόσο για τους κρητικούς όσο και για τους αλλοδαπούς. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, υπάρχει «σύμπραξη» για την εκτέλεση «παραγγελιών».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ