2015-02-12 20:35:07
Φωτογραφία για «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ» ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ... ΝΙΖΝΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 82-91!
Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει… παγώσει στην άμυνά του κόντρα στη Νίζνι, η οποία είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο μέχρι το 36ο λεπτό, αλλά στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν... ψυχραιμία και τον χαρακτήρα τους και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 82-91 μέσα στη Ρωσία.

Με αυτή τη νίκη ο Θρύλος "αγκάλιασε" το πλεονέκτημα έδρας στα play offs! Aν και είναι νωρίς ακόμα με το 6-1 έχει κάνει μέχρι στιγμής θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσει για να το χάσει!

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Πρίντεζη αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη στην τελευταία περίοδο.

Μπορεί ο αρχηγός του Ολυμπιακού να ήταν… κρύος –μένοντας άποντος- στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο πήρε από το… χέρι τον Θρύλο και τον οδήγησε στη νίκη επί της Νίζνι μέσα στο Νόβγκοροντ!

Ύστερα από ένα… κρύο πρώτο ημίχρονο, ο αρχηγός... «ζεστάθηκε» για τα καλά στο δεύτερο και με την καλή άμυνα των ερυθρόλευκων στο τέλος, έδωσε τη νίκη επί της Νίζνι Νόβγκοροντ και πλέον η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ισχυροποιεί τη θέση της στον έκτο όμιλο της Ευρωλίγκας!


Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 20 πόντους, με τον «Kill Bill» να τελειώνει το ματς με 13, τους οποίους πέτυχε όλους στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή παρουσία από τον Πέτγουεϊ με 12 πόντους, ενώ από 10 είχαν οι Χάντερ και Ντάρντεν.

Για τους Ρώσους κορυφαίος ήταν ο Παραχούσκι, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Ρότσεστι να προσθέτει άλλους 18.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά επιθετικά, ωστόσο υστερούσε πολύ στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Νίζνι να τον... «τιμωρήσει» από την περιφέρεια και έτσι το ματς να έχει ψηλό σκορ (14-14) στα πρώτα πέντε λεπτά. Έτσι κύλησε όλη η πρώτη περίοδος, με τους ερυθρόλευκους»και τους Ρώσους να πετυχαίνουν… αφειδώς τα καλάθια εκμεταλλευόμενοι την –εκατέρωθεν- χαλαρότητα στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφώνεται στο 24-24.

Στον ίδιο... «ξέφρενο» ρυθμό συνέχισε το ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός επιθετικά, αλλά αμυντικά απείχε πολύ από τον καλό του εαυτό, με τους Κίνσεϊ, Παραχούσκι και Ρότσεστι να του δημιουργούν πολλά προβλήματα, σκοράροντας με όποιον τρόπο ήθελαν. Ωστόσο, το μοναδικό θετικό για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν πως διατηρούνταν κοντά (36-37) παρά το γεγονός πως ο Βασίλης Σπανούλης ήταν άποντος, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, υπολειπόμενοι έναν πόντο (42-41).

Τραγικό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο! Οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν μόλις ένα καλάθι σε τρία λεπτά και μη μπορώντας να βρουν το... «αντίδοτο» μέσα στη ρακέτα για τον Παραχούσκι, η Νίζνι ξέφυγε με οκτώ πόντους (51-43). Με ένα επιμέρους σκορ 2-7 οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στους τρεις πόντους, όμως τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδιναν την ευκαιρία στη ρωσική ομάδα να διατηρείται μπροστά. Όμως, οι Σλούκας και Πέτγουεϊ έσωσαν –κάπως- την κατάσταση, με το σκορ της τρίτης περιόδου να διαμορφώνεται στο 66-63.

Η Νίζνι εξακολουθούσε να διατηρεί ένα προβάδισμα πέντε πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο (68-63), με τον Λοτζέσκι να... «ξυπνάει» και να φέρνει τη διαφορά στο καλάθι (73-71), περίπου στα μισά, ενώ στη συνέχεια ο Πρίντεζη έφερε το ματς στα ίσα και στο 76-76. Ο –ασταμάτητος- Παραχούσκι έβαλε τους Ρώσους ξανά μπροστά, αλλά με το τρίποντο του Σπανούλη και το καλάθι του Πρίντεζη, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πήραν ξανά το προβάδισμα (78-81), 2:40’’ πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο μέχρι τη λήξη, ο αρχηγός πήρε τους ερυθρόλευκους... στις πλάτες του –ακόμα και στην άμυνα!- με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 91-82!

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-41, 66-63, 82-91.

Νίζνι Νόβγκοροντ (Μπαγκάτσκις): Μπαμπούριν, Παραχούσκι 25 (11 ριμπ.), Αντόνοφ 13 (3), Πατσάτσια 1, Χβοστόφ 5 (1), Κίνσεϊ 11 (1), Ρότσεστι 18 (3), Κριβοσέεφ, Τόμπκινς 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Γκολόβιν.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 12 (3), Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 13 (2), Σλούκας 7 (1), Πρίντεζης 20 (1), Μάντζαρης 2, Καββαδάς 2, Κατσίβελης, Λαφαγέτ 5 (1), Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 6 (2).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ