2015-02-13 10:40:24
Φωτογραφία για ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο ξεκινά στις Βρυξέλλες-Σε συμφωνία τη Δευτέρα ελπίζει ο Μοσκοβισί

Την ελπίδα ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η θέση της είναι στην Ευρωζώνη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είναι σημαντικό να εισακουσθεί η επιθυμία για αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις. Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναπαρήγαγε τις δηλώσεις του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο ξεκινά λοιπόν σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν τα μέτρα  του προγράμματος γέφυρα που διεκδικεί η Ελλάδα. Οι δύο ομάδες εργασίας της «τεχνικής βοήθειας» που θα συνδράμουν στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Δευτέρα καλούνται να συμφωνήσουν σε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση έως το καλοκαίρι.


Στην ελληνική ομάδα μετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, η ειδική σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη, ενώ δεν αποκλείεται να μετέχει και ο Αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων των πιστωτών τον πρώτο λόγο θα έχουν ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ενώ ΔΝΤ και ΕΚΤ θα εκπροσωπηθούν από τον Ρίσι Γκογιάλ και Κλάους Μαζούx αντιστοίχως.

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα θα διαβουλεύεται με τους θεσμικούς εταίρους, κυρίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το ΔΝΤ , από το οποίο έχει δανειστεί η χώρα και με την ΕΚΤ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ