2015-02-13 12:01:17
Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ
Η Ελλάδα και η Γερμανία επιδιώκουν μία συμφωνία για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές διαμηνύουν την επιθυμία για συμβιβασμό, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. 

Η Γερμανία δεν θα επιμείνει να συνεχισθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με όλα τα στοιχεία του, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο Γερμανούς αξιωματούχους. Εφόσον επιμηκυνθεί το πρόγραμμα, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, η Γερμανία θα είναι ανοικτή να συζητήσει για το μέγεθος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και για τους όρους πώλησης δημόσιας περιουσίας.

Η βελτίωση στην είσπραξη των φόρων και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει τη γερμανική στήριξη και η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εφόσον αυτά είναι μικρότερα από το 4% του ΑΕΠ που προβλέπονται σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να κάνει συμβιβασμό όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος, σημειώνει το Bloomberg.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ