2015-02-13 21:32:09
Φωτογραφία για Προσοχή σε παρακολουθούν αν έχεις Smart Tv
Την επόμενη φορά που θα μιλήσεις μπροστά στην τηλεόραση σου πρόσεξε τι θα πεις γιατί μπορεί να σε ακούν και άλλοι! Μεγάλο θέμα συζήτησης έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες με τη διαπίστωση ότι για να γίνει εφικτός ο έλεγχος των Smart TV ή των smartphones με τη φωνή θα πρέπει να καταγράφεται ό,τι φτάνει στο, μονίμως ανοικτό, μικρόφωνο τους. Είναι απόλυτα λογικά, λοιπόν, να προβληματίζεσαι από εδώ και πέρα για το τι λες μπροστά στην Smart Tv σου!

Ήδη χιλιάδες χρήστες έχουν αρχίσει να ζητούν διευκρινίσεις για την ασφάλεια της μετάδοσης των λόγων τους στο Ίντερνετ σε «αδιευκρίνιστους» τρίτους, όπως ακόμη πλήρη και σαφή ενημέρωση σχετικά με το ρίσκο που αναλαμβάνουν όταν αποφασίζουν να σταματήσουν να αγγίζουν τις οθόνες ή το τηλεκοντρόλ τους.

Οι κατασκευαστές «έξυπνων» τηλεοράσεων και τηλεφώνων προωθούν ως ένα ακόμα έξυπνο(!) χαρακτηριστικό την δυνατότητα χειρισμού των συσκευών αυτών με τη φωνή. Για να γίνει η αναγνώριση των εντολών, το μικρόφωνο τους πρέπει να παραμένει ανοικτό, ενώ ό,τι καταγράφει να μεταφέρεται μέσω  διαδικτύου στην εταιρεία που αναλαμβάνει την επεξεργασία της ηχογράφησης για να διακρίνει τις εντολές και τις συνοδευτικές παραμέτρους τους.


Όλος αυτός ο σάλος σχετικά με αυτόν τον όρο που έβαλαν οι κατασκευαστές για την «κατασκοπεία» των κατόχων, μετά από πρόσφατη δημοσίευση του διαδικτυακού περιοδικού Daily Beast, που διέκρινε την συγκεκριμένη σημείωση στους Όρους χρήσης των Smart TV. Στη συνέχεια της δημοσίευσης το περιοδικό προτρέπει τους αναγνώστες του να προσέχουν τα λόγια τους μπροστά στην… TV.

Συγκεκριμένα, η πολιτική απορρήτου που συνοδεύει τις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung με δυνατότητα voice recognition για τον έλεγχο της τηλεόρασης με φωνητικές εντολές, αναφέρει πως για την παροχή της υπηρεσίας η τηλεόραση «ακούει» και καταγράφει ό,τι ακούγεται. Στη συνέχεια, στέλνει τα δεδομένα αυτά «σε τρίτο» συμβαλλόμενο μέρος. Επισημαίνει μάλιστα ότι «εάν αυτό που λέτε περιλαμβάνει προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, θα καταγραφεί και θα μεταδοθεί στον τρίτο».

Το ζήτημα έθιξε και το BBC (!) που απευθύνθηκε στο ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Μετώπου, το οποίο υποθέτει πως η ηχογράφηση μεταφέρεται στην εταιρεία που αναλαμβάνει την μετατροπή του ήχου/ομιλίας σε κείμενο. Προσθέτει δε, πως αυτό που θα ήθελε να γνωρίζει ο κάθε χρήστης είναι αφενός ποιος είναι αυτό ο τρίτος, αλλά και εάν η μετάδοση γίνεται με ασφάλεια.

Μάλιστα, το θέμα έτρεξε να «σώσει» με ανακοίνωσή της η Samsung, σύμφωνα με την οποία δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο πως δεν διατηρεί τα φωνητικά δεδομένα και δεν τα εμπορεύεται, προσθέτοντας πως ο χρήστης γνωρίζει πότε είναι ενεργοποιημένη η ακρόαση, καθώς ένα χαρακτηριστικό μικροφωνάκι εμφανίζεται στην οθόνη.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις τον στόμα σου μπροστά από την τηλεόρασή, πρόσεξε καλά τι θα πεις!
VIA: iPop argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ