2015-02-13 22:49:40
Φωτογραφία για Η Σαουδική Αραβία απομάκρυνε το διπλωματικό της προσωπικό από τη Σαναά
Η διπλωματική αποστολή της Σαουδικής Αραβίας εγκατέλειψε σήμερα την... πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, ενώ η χώρα απομονώνεται όλο και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα καθώς οι σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι εδραιώνουν την εξουσία τους στην πρωτεύουσα Σαναά.

Η Σαουδική Αραβία, που γειτνιάζει με την Υεμένη, είναι η πρώτη αραβική χώρα που ανακοινώνει την απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού της από την πρεσβεία της, ενώ είχαν προηγηθεί παρόμοιες αποφάσεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

«Εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης και της επιδείνωσης της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, η Σαουδική Αραβία ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες της πρεσβείας της και απομάκρυνε το διπλωματικό προσωπικό» γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η Σαουδική Αραβία, που ασκεί μεγάλη επιρροή στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) έχει καταδικάσει όπως οι 5 άλλες μοναρχίες αυτού του περιφερειακού οργανισμού το «πραξικόπημα» των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι, που διέλυσαν πριν από μία εβδομάδα το κοινοβούλιο και όρισαν ως εκτελεστικό όργανο ένα προεδρικό Συμβούλιο.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των πετρελαιοπαραγωγικών μοναρχιών αναμένεται να συναντηθούν αύριο στο Ριάντ προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στην Υεμένη.

Η Γερμανία και η Ιταλία ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ανάλογα μέτρα και τον επαναπατρισμό του προσωπικού τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ