2015-02-15 02:33:06
Φωτογραφία για Στο Βερολίνο το πρώτο μουσείο για το διαδίκτυο...
Ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό μουσείο για το διαδίκτυο θα αποκτήσει στο τέλος του έτους το Βερολίνο Το νέο μουσείο θα είναι αφιερωμένο τόσο στην ιστορία του ίντερνετ όσο και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, είναι το πρώτο στο είδος του παγκοσμίως, θα στεγαστεί σε χώρο έκτασης έως και 1.000 τ.μ. και εκτιμάται ότι θα προσελκύει περίπου 30.000 επισκέπτες τον χρόνο. Για τη χρηματοδότηση του μουσείου, η πρωτοβουλία Internetmuseum.berlin βασίζεται στις χορηγίες γερμανικών εταιρειών τεχνολογίας, αλλά και στις προσφορές του ευρέος κοινού μέσω διαδικτυακής καμπάνιας χρηματοδότησης.

Ένα σημαντικό κομμάτι μόνιμης έκθεσης θα εστιάζεται στο χρονικό της δημιουργίας του Διαδικτύου, από το Arpanet μέχρι και σήμερα. Στοιχεία για τους πρωτοπόρους του ίντερνετ, όπως ο δημιουργός του www, Tim Berners-Lee ή ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak, θα εναλλάσσονται με «μουσειακά» εκθέματα, μεταξύ των οποίων ο NeXTCube, ο πρώτος σέρβερ στον κόσμο.


Επιπλέον, σύμφωνα με το kathimerini.gr, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε ζητήματα, όπως το Web 2.0, η δράση των χάκερ ή οι προβλέψεις για το μέλλον του ψηφιακού σύμπαντος και να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο «παίζοντας» με αναβιώσεις στατικών ιστοσελίδων από το παρελθόν ή ξεχασμένων πρότζεκτ σαν το Geocities.

Το περιεχόμενο του μουσείου θα ανανεώνεται διαρκώς, φιλοξενώντας διαδραστικές εγκαταστάσεις, περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ