2015-02-15 20:46:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Την πρόσληψη 33 ατόμων διεκδικεί η ΔΕΥΑΠ - Σε ιδιώτη το τηλεφωνικό κέντρο
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα σημαντικά έχει μειωθεί το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ την τελευταία τετραετία, γι αυτό και όπως επισημαίνει διεκδικείται η πρόσληψη των 33 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ από το 2011 και δεν έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους. Επιπλέον η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου λόγω έλλειψης προσωπικού δόθηκε σε ιδιώτη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, σχετικά με τον διαγωνισμό που αφορά υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης του τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΥΑΠ, αλλά και την ανάγκη για πρόσληψη των 33 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ από το 2011, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, κάνει γνωστά τα εξής:

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στη δημοσίευση διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη μειοδότη που αφορά την υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης του τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΥΑΠ.


Η απόφαση αυτή εκπορεύεται από την αδυναμία υποστήριξης από το υπάρχον προσωπικό της Επιχείρησης, το οποίο την τελευταία τετραετία μειώθηκε από 218 εργαζόμενους σε 150 σήμερα. Συγκεκριμένα 25 διοικητικοί υπάλληλοι αγωνίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ.

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΠ λειτουργεί από το 2012 για την εξυπηρέτηση των δημοτών με την μορφή που λειτουργεί και σήμερα.

Διεκδικούμε άμεσα από την νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την πρόσληψη των 33 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ από το 2011 και δεν έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων με αντίστοιχη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφάρμοσαν οι μέχρι τώρα Κυβερνήσεις.

Η Δημοτική Αρχή ήταν και είναι ξεκάθαρη στη θέση της για την επαρκή στελέχωση σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών της, με μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και την κάλυψη αυτών των αναγκών με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η μη ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και των τομέων της Τοπικής Διοίκησης είναι για εμάς θέμα διεκδίκησης για να διασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, είναι πρώτο και κύριο ζήτημα του κινήματος γιατί αφορούν τον ίδιο λαό και τις ανάγκες του.

Είμαστε αρωγοί στο κίνημα που διεκδικεί γιατί αυτά είναι κύρια ζητήματα που αφορούν τον ίδιο το λαό και τις ανάγκες του.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να απαιτούμε προς αυτή την κατεύθυνση, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καλλικράτη, για να δοθούν κονδύλια που απαιτούνται, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουμε με το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ το τηλεφωνικό κέντρο χωρίς καμία ανάθεση σε κανένα ιδιώτη".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ