2015-02-15 22:05:06
Φωτογραφία για Φαμπιούς: Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις
Για πρόοδο στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο... ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe1, ο Λοράν Φαμπιούς διευκρίνησε:

«Για το ελληνικό θέμα, θα πρέπει να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός: σεβασμός στην ψήφοτων εκλογέων, οι οποίοι ψήφησαν κατά μιας αέναης λιτότητας και σεβασμός στιςδεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις» και πρόσθεσε:

Είχαμε συζητήσεις που στην αρχή δεν έδιναν αποτελέσματα. Τώρα όμωςπροχωρούμε κάπως, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 70% του προηγούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, μπορούν να διατηρηθούν και απομένουν 30% προς συζήτηση. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη. Υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στο πρωτογενές ισοζύγιο. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε βέβαια για το χρέος, για το οποίο δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Οι τεχνικοί όμως, μπορούν να συζητήσουν γι αυτό που ονομάζουν "ωρίμανση". Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του, Γιάνης Βαρουφάκης, «πέρασαν από την αλαζονεία στην πρόκληση και τώρα ανακαλύπτουν την πραγματικότητα» ο Λωράν Φαμπιούς σχολίασε: «Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν το 50% του εισοδήματός τους, πράγμα σοβαρό».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ