2015-02-16 10:46:30
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ... «ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΑ!»
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Κράξιμο σε Αναστασιάδη και Τριανταφυλλόπουλο. Ποιος ξένος ερυθρόλευκος παίζει... "απατεωνίστικα";

Αναλυτικά:

Από πού να πρωτοξεκινήσω. Έχω Ολυμπιακό, έχω Παναθηναϊκό, έχω ΠΑΟΚ. Ας ξεκινήσω από το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ. Με εξέπληξε η πρεμιέρα Νιόπλια στον Ατρόμητο. Κατέβασε τους παίκτες με αρχές, ταπείνωσε τον Πίντο. Στόπερ ο Λαζαρίδης και ο Φυτανίδης, αυτοί είναι οι καλύτεροι στόπερ που έχει ο Ατρόμητος μετά τη φυγή του Ταυλαρίδη, και ο Κατσουράνης μπροστά από τα στόπερ ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι.

Αυτή είναι η καλύτερη σύνθεση για τον Ατρόμητο. Στα άκρα ο Κιβρακίδης γρήγορος και ο Κούρος που τον έχει πάρει από τον Πανιώνιο, είδα μία άμυνα φρέσκια, κακώς ο Πίντο έβαζε στόπερ τον Κατσουράνη και άφηνε έναν από τους Φυτανίδη-Λαζαρίδη έξω.

Ο Κατσουράνης μάζευε την μπάλα μπροστά από τα στόπερ και έφτιαχνε το παιχνίδι, και μπροστά του έβαλε τον Δημούτσο και τον Πίτου Γκαρσία, αλλά προσέξτε, πρέπει να ήταν εντολή του Νιόπλια να βγαίνει ο Δημούτσος μπροστά και όχι ο Πίτου, πεταγόταν κρυφός ο Δημούτσος προς το γκολ.


Και μια τριάδα μπροστά πολύ γρήγορη, με μπάλα κάτω, ο Ούμπιντες, ο Ναπολεόνι και ο Μαρσελίνιο. Θρίαμβος Ατρόμητου 4-0 και συντριβή του ΠΑΟΚ.

Έλα μωρέ με τον Αναστασιάδη, τόσο καιρό το λέω ότι έχει καταρρεύσει ο ΠΑΟΚ από θέμα φυσικής κατάστασης, ποιος ξέρει τι προπόνηση τους έκανε για τα πανηγύρια. Με την Παναγία και την Παναγία δεν κάνεις προπονήσεις. Τα διέλυσε όλα. Όσο τον κρατάνε ο ΠΑΟΚ διαλύεται.

Μετά την αποβολή τούς άφησε σαν πρόβατα να πάνε για τη συντριβή. Το έχω πει επανειλημμένως ότι δεν ξέρει να παίξει άμυνα, δεν ξέρει να φυλαχτεί. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα να πηγαίνει σε τόσες έδρες και να αρπάζει συντριβές. Στα δίχτυα μπαίνουν οι αντίπαλοι, σαν να τους λέει "ελάτε"!

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Ενώ έκανε το πολύ γρήγορο γκολ, επαναπαύτηκε σε αυτό το γκολ και εξαφανίστηκε. Έκανε την ανατροπή ο ΟΦΗ αλλά όσες φορές τον έχω δει τον ΟΦΗ δεν ξέρει να διαχειριστεί τα παιχνίδια. Δεν είχε πρόγραμμα ο ΟΦΗ πώς θα φυλάξει τον Καρέλη που είναι πολύ ανεβασμένος. Ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς με ανατροπή ξανά, με δύο γρήγορες αλλαγές. Νίνης στη θέση του Μαυρία και Ατζαγκούν στη θέση του Πέτριτς. Ήταν πολύ καλός ο Νίνης. Όπως και η αλλαγή του Κουτρουμπή μου άρεσε στο τέλος για να κλειδώσει το ματς, τον έβαλε σαν κόφτη.

Κακώς για εμένα είναι έξω ο Κουτρουμπής και έπαιζε ο Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος είναι πηγή κινδύνων και για πέναλτι να σου κάνει. Δεν έχει σχέση ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Κουτρουμπή. Εμένα μου αρέσει ο Κουτρουμπής και το έχω ξαναπεί. Ο Παναθηναϊκός εγκληματεί με την επιλογή να στηριχτεί στον Τριανταφυλλόπουλο είτε ως πλάγιο μπακ είτε ως στόπερ. Έπρεπε να έχουν πάρει μια μπακάρα δεξιά και να τελειώνουνε. Όταν δεν παίζει ο Ταυλαρίδης ή ο Κροάτης, τρίτη επιλογή πρέπει να είναι ο Κουτρουμπής. Επίσης, παραφωνία είναι ο Ζέκα ως δεξί μπακ, τον στερείται ο Παναθηναϊκός.

Είναι επιτυχία πάντως του Αναστασίου ότι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με τέτοιο μπάτζετ 5 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ, και ότι είναι 6 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Όποιος ζητούσε από τον Παναθηναϊκό να διώξει τον Αναστασίου ήταν ή άσχετος από ποδόσφαιρο ή εμπαθής. Εγώ επειδή ούτε άσχετος από ποδόσφαιρο είμαι, ούτε εμπαθής, στα δύσκολα είχα βγει και τον στήριξα.

Άλλο να λες τα λάθη ενός προπονητή και άλλο να λες ότι δεν αξίζει να παραμείνει στη θέση του. Αντιθέτως έκρινα ότι έπρεπε να φύγει οπωσδήποτε ο Μίτσελ, και επίσης δικαιώθηκα. Οι αντίθετες θέσεις που είχα πάρει στα θέματα Μίτσελ και Αναστασίου βγήκαν σωστές και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό.

Πάμε τώρα στον Ολυμπιακό. Στο α΄ ημίχρονο ξεκίνησε μέτρια και έκλεψε την παράσταση ο διαιτητής. Εγώ είδα δύο πέναλτι καθαρά που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό, μπορεί και τρία. Το μπέρδεψε το παιχνίδι ο διαιτητής.

Στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός! Ειδικά από τη στιγμή που πέρασε ο Ντουρμάζ στη θέση του Αφελάι και ο Φορτούνης στη θέση του Ντοσεβί, ο οποίος Ντοσεβί δεν ήταν άσχημος, αλλά ήταν αποκάλυψη ο Φορτούνης. Έκανε αυτό που του ζητάω, ότι θα γίνει παίκτης μόνο όταν πατάει περιοχή και σουτάρει. Ο δε Ντουρμάζ είναι στο ένας εναντίον ενός καταπληκτικός. Όλος ο Ολυμπιακός σηκώθηκε με αυτούς τους δύο. Έκανε πολλές ευκαιρίες και μου άρεσε πολύ.

Ο Φορτούνης με την μπάλα φεύγει καλά και δεν είναι αργός, έχει και κίνηση χωρίς την μπάλα. Στο χέρι του είναι να πατήσει περιοχή και να σουτάρει, να γίνει ολοκληρωμένος παίκτης. Να φτιάξει όμως τη φυσική του κατάσταση πρέπει και δεν το λέω τυχαία αυτό.

Αδιανόητο να παίρνει ο Αφελάι 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο. Με ρωτάει ο Σινάνογλου σύνθεση για Λεωφόρο, το μόνο που θα πω είναι ότι εγώ ούτε που θα ασχολιόμουν με τον Αφελάι. Όσο παίζει αυτός είναι σαν να παίζει ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες. Παίζει "απατεωνίστικα". Ποδοσφαιρικά το λέω, είναι έκφραση ποδοσφαιρική. Σαν να είναι η πλευρά μονή.

Ο Χάρα δεν μου έχει αλλάξει γνώμη ότι είναι ανύπαρκτος, ελπίζω να βελτιωθεί στην πορεία.

Εκπληκτικός ήταν και ο Ομάρ που θέλω μια φορά, ρε παιδάκι μου, να δω έναν προπονητή να βάλει τον Σαλίνο πίσω και τον Ομάρ μπροστά να τους τρελάνει στις κούρσες, να σαρώσει. Μεγάλη αντοχή και πολύ γρήγορος και ξέρει μπάλα, θα πλευροκοπεί. Θέλω ταχύτητες στα άκρα.

Είδα επιτέλους στην ομάδα να έχει ένας παίκτης την μπάλα και άλλοι δύο να κάνουν κίνηση. Έλειπε η κίνηση χωρίς την μπάλα πριν. Τώρα έκαναν την κίνηση βολίδα δυο παίκτες και ζητάγανε την μπάλα σπριντάροντας.

Επίσης άλλο το να παίζει ο Μανιάτης με τον Κασάμι αμυντικά χαφ και άλλο ο Εντιγκά με τον Μιλιβόγεβιτς. Ήταν τεράστια η διαφορά από το ματς με την ΑΕΚ. Εκεί πλήρωσε και τις επιλογές του ο Περέιρα.

Προτιμώ χίλιες φορές από τον Αφελάι τον Ντουρμάζ, τον Ντοσεβί, ακόμα και τον Φορτούνη ως εξτρέμ. Ένας άλλος νεαρός Έλληνας εκτός του Φορτούνη που μπορεί να βγει -στον άξονα αυτός- είναι ο Μπουχαλάκης. Μου αρέσει ο Μπουχαλάκης, πρέπει όμως να δουλέψει για να βελτιώσει και άλλο την έκρηξη.

Ο Μπενίτες δυσκολεύεται στο γκολ, ο Χάρα ακόμα δείχνει πολύ λίγα πράγματα, έχουμε μείνει με τον Μήτρογλου για σέντερ φορ, ελπίζω να παίξει καλά στη Λεωφόρο. Έχει καλύτερο υλικό από τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός, είναι καλύτερη ομάδα. Εκεί όμως θα γίνει αίμα και άμμος.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για τη νίκη λυσσασμένα, να πάει τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς, αν το πετύχει αυτό θα είναι τρομερή επιτυχία. Το σίγουρο είναι ένα: Εκτός του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος από όλες τις άλλες ομάδες. Θα τα πούμε για το ντέρμπι μετά το ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού στη στήλη Παρασκευή πρωί.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ