2015-02-16 21:45:53
Φωτογραφία για Ντεμπάλτσεβε: «Καταθέστε τα όπλα και θα φύγετε ασφαλείς», λένε στους Ουκρανούς οι φιλορώσοι
Τους καλούν να τους παραδώσουν την πόλη - κόμβο

Οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες, οι οποίοι στηρίζονται από τη Ρωσία, κάλεσαν τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να τους παραδώσουν ουσιαστικά την πόλη Ντεμπάλτσεβε της ανατολικής Ουκρανίας, με αντάλλαγμα ασφαλή δίοδο διαφυγής προς τα δυτικά.

Ο Ντένις Πουσίλιν, «αξιωματούχος» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι αποσχιστές δεν πρόκειται να αποσύρουν το βαρύ πυροβολικό από την πρώτη γραμμή του πυρός, εάν δεν πράξει το ίδιο και ο ουκρανικός στρατός.

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τηρούν την εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε στο Μινσκ και άρχισε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, ωστόσο δέχονται συνεχείς επιθέσεις από τις φιλορωσικές δυνάμεις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ τόνισε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στην ανατολικήΟυκρανία παραμένει «εύθραυστη» και ότι ο δρόμος προς μια συνολική συμφωνία ειρήνευσης είναι «εξαιρετικά δύσκολος».

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/story/916744/ntempaltsebe-katatheste-ta-opla-kai-tha-fugete-asfaleis-lene-stous-oukranous-oi-filorosoi
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ