2015-02-17 09:10:26
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο των συνεδριάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα της Τρίτης, πρόκειται να βρεθούν τα «καυτά» θέματα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και του τελεσιγράφου που έδωσε το Eurogroup στην Αθήνα για την παράταση του μνημονίου. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ συνεδριάζουν στις 16:00, ενώ του ΠΑΣΟΚ στις 18:30.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αποκαλύψει το πρόσωπο που προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει συζήτηση επ' αυτού. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως επιμένει στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πρόσωπο που έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Η συζήτηση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένων των εσωκομματικών αντιδράσεων για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι αντιδράσεις αυτές φαίνεται πως ανέβαλαν και την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου το βράδυ της Κυριακής.


Η υποψηφιότητα θα συζητηθεί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αργότερα το απόγευμα, ενώ η Ν.Δ. αναμένεται να πει «ναι» στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου.

Παράλληλα, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο., ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup για παράταση του μνημονίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, ενώ σημειώνει ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς διάθεση για ρήξη και συγκρούσεις.

Η εικόνα που διαγράφεται μετά την εμπλοκή στο Eurogroup της Δευτέρας πρόκειται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο Ευ.Βενιζέλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ουσιαστικά του ζήτησε τη συγκρότηση ενός μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μετά την εντύπωση για ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους που διαφάνηκε αμέσως μετά το Eurogroup. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε, ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις από τον πρωθυπουργό.

«Μετά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα, επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, με τον τρόπο που κρίνει θεσμικά πρόσφορο, προκειμένου να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογο τηλεφώνημα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και στον επικεφαλής του ''Ποταμιού'' Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά η πρωτοβουλία δεν ευοδώθηκε ούτε από αυτήν την πλευρά. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί ει δυνατόν εθνική γραμμή».

«Όποιος πολιτικός αρχηγός επιθυμεί ενημέρωση θα την λάβει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, είτε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Τρίτης στο Mega.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ