2015-02-17 17:24:48
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο επιθετικών δημοσιευμάτων του Ευρωπαϊκού Τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης
Ως «αλαζόνα  που συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του με περιφρόνηση» εμφανίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε επιθετικό δημοσίευμα της, η αριστερή εφημερίδα «Liberation» Ο αρθρογράφος της εφημερίδας και ανταποκριτής της, στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ γράφει ότι ο έλληνας υπουργός οικονομικών ισχυρίζεται δημόσια ότι «μόνο ο Σόιμπλε είναι στο δικό του μέγεθος και δίνει σε όλους μαθήματα οικονομίας».

Αναφερόμενος στο τελεσίγραφο των υπόλοιπων Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, ο Κατρεμέρ αναφέρει: «Το Eurogroup επέδωσε τελεσίγραφο στην Ελλάδα η οποία έχει μια εβδομάδα για να δεχτεί την παράταση του προγράμματος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους δανειστές της, με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας. Αλλιώς, η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρεθεί μόνη της. Ή το παίρνουν ή το αφήνουν. Οι Ευρωπαίοι, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, σκλήρυναν τη στάση τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν περίμενε αναμφίβολα να βρεθεί τόσο απομονωμένη, συνεχίζει ο ανταποκριτής της Libetration
. Η ίδια δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο ελάχιστο απέναντι στις προεκλογικές της δεσμεύσεις σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο δεν θα γίνουν περικοπές, αλλά θα γίνουν και παροχές ύψους 12 δισ. ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε τουλάχιστον να του δώσουν οι εταίροι τα χρήματα που χρειάζεται (1,2 δισ. το ΔΝΤ και 4,6 δισ. ομόλογα) αναμένοντας να ολοκληρώσει το νέο του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των υποχρεώσεών του (ειδικά μικρότερη προσπάθεια στον προϋπολογισμό).

Αλλά η ευρωζώνη αρνήθηκε να δώσει χρόνο στο χρόνο. Απαίτησε την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος πριν συνεχίσει τη διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα άρθρο της η Deutsche Welle αποδίδει στην ελληνική πλευρά για την πορεία των διαπραγματεύσεών της με τους εταίρους «στρατηγική καμικάζι».

Μια… στρατηγική -«όλα ή τίποτα», όπως αναφέρει- κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση «διέρρηξε και το δεύτερο γύρο συνομιλιών στις Βρυξέλλες, κυρίως γιατί οι υπουργοί Οικονομικών δεν υπέκυψαν στις επιθυμίες της».

Όμως, όποιος χαρακτηρισμός, δείχνει επιεικής μπροστά σε εκείνα που λέει η αρθρογράφος για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο κ. Βαρουφάκης μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα χαρτί με αριθμούς, δεδομένα ή προσδοκίες της ελληνικές κυβέρνησης. Μάλιστα είπε πως οι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να διαβάσουν τους New York Times για να μάθουν ποιες είναι οι θαυμαστές λύσεις που προτείνει», αναφέρει το άρθρο και σημειώνει: «Είναι ξεκάθαρο πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ έχει μια τάση προς την αυθάδεια».

Ευφυολογώντας η συντάκτρια του άρθρου εικάζει -ειρωνικά- ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ψάχνει για νέα δουλειά ως αρθρογράφος σε μια διεθνή εφημερίδα! «Ποιος ο λόγος να δημοσιεύει πρώτα τις επιθυμίες της κυβέρνησης του στον αμερικανικό Τύπο και μετά να τις παρουσιάζει στις Βρυξέλλες ως τη μοναδική βάση διαπραγμάτευσης; Μήπως ελπίζει πως θα πείσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αναμειχθούν; Ακολουθεί λάθος δρόμο με αυτή την προσέγγιση. Ή, μήπως, ο Βαρουφάκης πιστεύει πως μπορεί να βρει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ; Αν ναι, καλή τύχη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ