2015-02-17 18:42:53
Φωτογραφία για Διπλό παιχνίδι Τσίπρα στην εκλογή Προέδρου
Η επιλογή υποψηφίου από τον χώρο της Κεντροδεξιάς είχε αποφασιστεί στην Κουμουνδούρου εδώ και αρκετούς μήνες Ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες είχαν μάλιστα καταλήξει σε τρία πρόσωπα. Στον Κώστα Καραμανλή, που ήταν η πρώτη μακράν της δεύτερης επιλογή, αφού έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμβόλιζε τη Ν.Δ, προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στην ηγεσία της.

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την υποψηφιότητα του οποίου θα δημιουργούσε και πάλι πρόβλημα στην «γαλάζια» παράταξη, αφού θα υποχρέωνε τον Α. Σαμαρά να αδειάσει τον έτερο αντιπρόεδρο του, Σ. Δήμα, διαφορετικά θα διχαζόταν η Ν.Δ.

Και τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ως «Καραμανλικός» υποψήφιος θα κράταγε τον δίαυλο με τον πρώην πρωθυπουργό ανοικτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση, γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό ότι ανάλογη βολιδοσκόπηση είχε γίνει από ανθρώπους του Αλέξη Τσίπρα και προς την πλευρά του στενού του συνεργάτη Προκόπη Παυλόπουλου.


Παρ’ όλα αυτά η Κουμουνδούρου φρόντιζε να κρατά …ζεστό το σενάριο Αβραμόπουλου για να «σπάει» τα νεύρα της Συγγρού.

Οι επαφές Τσίπρα-Παυλόπουλου έμειναν για μεγάλο διάστημα μυστικές και μόνο τις τελευταίες ημέρες άρχισε να διαρρέεται η προοπτική της επιλογής του καθηγητή και πρώην υπουργού.

Και πάλι ωστόσο ο Δ. Αβραμόπουλος εμφανιζόταν ως φαβορί, ενώ οι προτάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για αριστερό πρόεδρο συσκότιζαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Ορισμένες ενέργειες του Προκόπη Παυλόπουλου που συνέβησαν σε ανύποπτους χρόνους φωτίζουν τώρα την προειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού για την επιλογή του.

Η απόφαση, του πρώην υπουργού να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, ώστε να μην «τσαλακωθεί» από ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Η αποστασιοποίηση του από τα εσωκομματικά δρώμενα και η απουσία του από τον μυστικό δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου, στον οποίο αν και προσεκλήθη δεν πήγε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Η αινιγματική απάντηση που έδινε στους δημοσιογράφους όταν τον ρωτούσαν αν η απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για την Βουλή, συνεπάγεται αποχώρηση του από την πολιτική: «ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης δεν σημαίνει αποχώρηση…»

Όλα αυτά μαρτυρούν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήξερε την απόφαση Τσίπρα για την δική του υποψηφιότητα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ