2015-02-17 20:29:06
Φωτογραφία για Τσίπρας σε Σόιμπλε: Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι έχασε την ψυχαρμία του όχι γιατι καταφέθηκε κατα της ελληνικης κυβερνησης αλλα γιατι επιτέθηκε στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει.»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας. Ομως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ» προσθέτοντας: «Για πρώτη φορά κάποιοι λένε "όχι" και το εννοούν. Ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες».


«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει η Ελλάδα είναι οι κόκκινες γραμμές όλων των λαών της Ευρώπης».

«Οι λαοί προσβλέπουν σε εμάς για απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας και στροφή σε αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη ανάπτυξη».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας για την προστασία της κατοικίας των πολιτών.

«Θα καταθέσουμε δεύτερο σχέδιο νόμου που θα βάζει τέλος στον εργασιακό Μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι την σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό δεν θα την διαταράξει και δεν θα την βάλει στην ζυγαριά των συμφερόντων των δανειστών. Θα λέμε πάντα την αλήθεια και θα αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα είπε.

Η πορεία της χώρας δεν εξαρτάται μονο από την χώρα αλλα και από τον πατριωτισμό του κάθε πολίτη είπε και πρόσθεσε ότι κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα και κανείς δεν ενδίδει στην κρισιμότητα των στιγμών. Όλοι μαζί σηκώνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Ολοι μας οι πολίτες συμμετέχουμε ενεργά στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης είπε ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η συλλογική υπευθυνότητα ενός λαού.

Εκανε άνοιγμα στους λαούς της Ευρώπης λέγοντας ότι είδε αλληλεγγύη των γερμανών πολιτών. Με τον γερμανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτα, είπε ο πρωθυπουργός. Επίσης είπε ότι δεν μας εκφράζει το προκλητικό μήνυμα ποιυ εξέπεμψε μια ατυχής γελοιογραφία που απεικόνιζε τον κ. Σοοιμπλε με στολή ναζι. Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα φαντάσματα της ιστορίας.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που θέλουμε είναι λύση, όχι ρήξη».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ