2015-02-17 20:54:44
Φωτογραφία για ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Το πρακτορείο Reuters έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι αίτημα για 6μηνη παράταση του μνημονίου θα καταθέσει αύριο Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό, η σχετική επιστολή-αίτημα θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι φήμες για επικείμενο ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής συμφωνίας κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με το Reuters, πηγή από τις Βρυξέλλες που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι η Αθήνα θα κάνει αίτημα για παράταση έξι μηνών, αλλά οι όροι είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς θα συνταχθεί απόψε και θα κατατεθεί αύριο, προκειμένου να υπάρχει πιθανότητα να συνεδριάσει το Eurogroup την Παρασκευή. Η αρχική σκέψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να ζητηθεί παράταση έως το Μάιο, όμως καθώς η πρόθεση των Ευρωπαίων ήταν από την αρχή για εξάμηνη παράταση η ελληνική κυβέρνηση ενσωματώνει αυτό το αίτημα. Από την πλευρά της, δεσμεύεται ότι δεν θα λάβει μέτρα που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της. Το αίτημα αναμένεται να βασίζεται στις προτάσεις που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Μοσκοβισί και αποδέκτης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συγκληθεί Eurogroup την Παρασκευή.

Μαξίμου: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα-Ζητάμε παράταση δανειακής σύμβασης

Λίγη ώρα αφότου «βγήκε» η είδηση περί αιτήματος της Αθήνας, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση προγράμματος/μνημονίου. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα (Μνημόνιο)» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ