2015-02-17 23:24:39
Φωτογραφία για «ΟΤΑΝ... ΠΑΓΩΣΑΝ 65.000 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ»! *VIDEOS*
Μια δεκαετία μετά, ο Τροντ Σόλιντ φέρνει στο μυαλό του την πρεμιέρα του ΟΑΚΑ και μέσα από το "Gazzetta.gr" θυμάται το γκολ του Στολτίδη και την αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού!

Αναλυτικά Πρεμιέρα με νίκη σε ντέρμπι για τον Τροντ Σόλιντ, με τον Νορβηγό να... παγώνει 65.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού! Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν ξεχνά το γκολ του Στολτίδη, την ανατροπή στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τους παίκτες - προσωπικότες. Ποιο είναι το μήνυμά του...

Ποιο είναι το σύνθημα που θυμάσαι;

«Στο πρώτο ντέρμπι δεν... θέλω να θυμάμαι κάτι. Ήταν όλα άσχημα για την ομάδα μου, αφού ήταν μόνο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Στον επαναληπτικό όμως έζησα απίστευτες στιγμές. Πριν, στη διάρκεια και στο τέλος του ντέρμπι οι οπαδοί μας δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε. Μπορεί να μην ήξερα... λέξη ελληνικά, αλλά ήταν σα να ήξερα τα πάντα».

Ποια ήταν η ομιλία στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα;


«Παραμονές του ντέρμπι δε λες τίποτα. Τακτική, πλάνα, θέσεις, τα λες στα μέσα της εβδομάδας. Λίγο πριν οι παίκτες μπουν στο γήπεδο προσπαθείς να ανεβάσεις ψυχολογία. «Να είστε συγκεντρωμένοι, να παίξετε με πάθος και ψυχή. Μόνο έτσι θα κερδίσετε ένα ντέρμπι». Ευτυχώς με άκουσαν οι παίκτες μου...»

Το ντέρμπι που δεν θα ξεχάσεις...

«Η πρεμιέρα! Το πρώτο μου ματς ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με 65.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού και κανέναν δικό μας. Ημουν εκστασιασμένος μετά τη νίκη μας. Υπήρχε πολύ άγχος, όμως ήμασταν εξαιρετικοί. Πήραμε μια εύκολη νίκη και ήμασταν φαβορί για τίτλο από την πρεμιέρα. Πραγματικά ήταν τεράστια εμπειρία...»

Το γκολ που θυμάσαι;

«Η γκολάρα του Στολτίδη. Μια υπέροχη κεφαλιά που έκανε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να παγώσουν. Εξαιρετικό τέρμα που έδιωξε το άγχος, το πανηγύρισα αρκετά! Θα το θυμάμαι αυτό το γκολ...»

Πότε ανησύχησες περισσότερο;

«Είχα αγωνία, όχι όμως έντονη ανησυχία. Οταν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μέσα στο Καραϊσκάκη ανησύχησα λίγο, αλλά είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου πως θα το γυρίσουμε και έτσι έγινε. Είχα εξαιρετικούς παίκτες».

Ο αντίπαλος που ζήλεψες;

«Ο Παναθηναϊκός είχε καλούς παίκτες, Γκονζάλες, Γκέκα, αλλά η δική μου ομάδα ήταν εξαιρετική. Νικοπολίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, όλοι οι παίκτες είχαν προσωπικότητα και έδειξαν τον χαρακτήρα που απαιτείται σε ένα ντέρμπι».

Είναι από τα πιο καυτά ντέρμπι στην Ευρώπη;

«Δίχως αμφιβολία... Ηξερα για το Σέλτικ – Ρέιντζερς, για το Ρεάλ – Ατλέτικο, αλλά είμαι χαρούμενος που έζησα και το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Είναι καυτό ματς, η αδρεναλίνη στα ύψη και οι Ελληνες ζουν και αναπνέουν γι αυτό το ματς. Τις εμπειρίες μου τις μεταφέρω παντού!»

Το δικό σου μήνυμα;

«Είναι μια φανταστική εμπειρία το ντέρμπι και πρέπει όλοι να το ζουν έτσι!»

Δείτε τα βίντεο:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ