2015-02-18 03:50:06
Φωτογραφία για Νίκη του Adam R2 στο ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι
Συναρπαστικό ξεκίνημα της σεζόν για την ADAC Opel Rallye Junior Team... Στην πρώτη τους εμφάνιση σαν εργοστασιακοί οδηγοί της Opel, ο Emil Bergkvist (20, Torsåker) με συνοδηγό τον Joakim Sjöberg (29, Ösmo) αναδείχτηκαν νικητές στον πρώτο αγώνα FIA ERC Junior, στο Rallye Liepāja στη Λετονία, με Opel ADAM R2. Μετά από έντεκα πολύ απαιτητικές ειδικές διαδρομές, οι δύο Σουηδοί κέρδισαν με διαφορά μισού λεπτού τον Νορβηγό Steve Rokland και τον Ralfs Sirmacis από τη Λετονία (και οι δύο με Peugeot 208 R2), παίρνοντας την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του FIA ERC Junior. Επιπλέον, με προσθιοκίνητο αυτοκίνητο και 190 hp, εν μέσω πολύ ισχυρότερων ανταγωνιστών με AWD, οι περσινοί νικητές του ADAC Opel Rallye Cup κατέλαβαν την έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Με τρεις συνεχόμενους ταχύτερους χρόνους ειδικών διαδρομών, οι Bergkvist/Sjöberg ξεχώρισαν στο ξεκίνημα της πρώτης μέρας του αγώνα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα θρίαμβο που σχεδόν κανείς από τους ειδικούς δεν είχε προβλέψει σε τέτοιο βαθμό
. «Είμαι άφωνος,» πανηγύρισε ο Bergkvist. «Ασφαλώς γνωρίζαμε ότι το Adam R2 είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο ράλι, και μπήκαμε στον αγώνα με μεγάλη αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές μας. Αλλά γνωρίζαμε επίσης πόσο σκληρός θα ήταν ο ανταγωνισμός στο FIA ERC Junior. Το επίπεδο των οδηγικών ικανοτήτων εδώ είναι απλά κορυφαίο. Και οι εξωτερικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες με χιόνι, βροχή, ομίχλη, λάσπη και πάγο να εναλλάσσονται συνεχώς. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που ο Jocke και εγώ τερματίσαμε χωρίς σοβαρά λάθη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα που εργάστηκε άψογα κατά τη διάρκεια του ράλι και στις προετοιμασίες για να φτάσουμε ως εδώ. Ανυπομονώ για τους επόμενους αγώνες».

Ο Marijan Griebel (25, Hahnweiler) και ο συνοδηγός του Stefan Clemens (28, Weiskirchen) με το δεύτερο εργοστασιακό Adam R2 στάθηκαν άτυχοι στη Λετονία. Το δίδυμο είχε βρει ρυθμό στον τέταρτο γύρο, και βρισκόταν στην ένατη θέση όταν το τέλος ήρθε ξαφνικά και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι στην ακτή της Βαλτικής Θάλασσας. «Μικρό λάθος, μεγάλες συνέπειες,» δήλωσε ο Griebel. «Όσο το αυτοκίνητο βρισκόταν ακριβώς στην αγωνιστική γραμμή η πρόσφυση ήταν καλή με ελαστικά με καρφιά, αλλά μερικά μόλις εκατοστά πιο πέρα δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση. Αυτό ακριβώς μας συνέβη σε μία γρήγορη δεξιά στροφή. Βγήκαμε υπερβολικά έξω και γλιστρήσαμε πέφτοντας στο χαντάκι, το οποίο θα μπορούσε να μην είναι σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς όμως χτυπήσαμε μετωπικά και το αυτοκίνητο εκτινάχθηκε και ανετράπη.»

Επειδή το σημείο του ατυχήματος απείχε περίπου εκατό χιλιόμετρα από το Liepāja, χρειάστηκαν ώρες μέχρις ότου το «τραυματισμένο» Adam R2 μπορέσει να μεταφερθεί στο service park. Εκεί, η ομάδα με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της Opel Motorsport, Dietmar Metrich, αποφάσισε να μην επιχειρήσει επισκευή του οχήματος επί τόπου.

Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είχαν επιπτώσεις και στις ιδιωτικές ομάδες της Opel κατά την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Πολωνός AleksZawada και η Γαλλίδα συνοδηγός του Cathy Derousseaux είχαν μόλις καταγράψει τον καλύτερο χρόνο τους στην 6η ειδική όταν έπεσαν σε χαντάκι και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Ο Γερμανός Julius Tannert και η συνοδηγός του από το Λουξεμβούργο Jennifer Thielen είχαν την ατυχία να χάσουν ένα τροχό στη 2η ειδική χωρίς δυνατότητα επισκευής. Για να γράψουν περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών στο χιόνι και το χώμα, οι Tannert/Thielen αγωνίστηκαν και πάλι τη δεύτερη μέρα του Ράλι και τουλάχιστον κατάφεραν να τερματίσουν στο Liepāja.

Ο επόμενος αγώνας για τη ADAC Opel Rallye Junior Team είναι στις 6-7 Μαρτίου στο ADAC Saarland-Pfalz Rallye. Ο ασφάλτινος αγώνας στο St. Wendel, όπου επίσης ξεκινά η σεζόν του ADAC Opel Rallye Cup, θα αποτελέσει ένα ακόμα στάδιο προετοιμασίας για τους Griebel και Bergkvist για το δεύτερο αγώνα ERC Junior που θα πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία, 2-4 Απριλίου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ