2015-02-18 08:29:29
Φωτογραφία για Γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο
Λίγο πριν ανακοινώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε γιατί δεν πρότεινε έναν αριστερό πρόεδρο, κάτι που είχε ζητηθεί από διάφορα μέλη του κόμματος.

Ένας πολιτικός με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, είναι ο Πρ.Παυλόπουλος, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα που εξήγησε την απόφαση του ως εξής: «η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία και τις κοινωνικές ανάγκες.

"Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα στην κοινωνία, αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό. Η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση είναι προϋπόθεση να ανταπεξέλθουμε κάθε δυσκολία. Η επιλογή του προσώπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία και τις επιτακτικές της ανάγκες" τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλές προτάσεις.


Άκουσα με ενδιαφέρον την πράγματι εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς όχι από την πρώτη διαδικασία και όχι με τον αριθμό που το Σύνταγμα απαιτεί κανονικά. Ξέρετε αυτή η πρόταση είναι εύλογή γιατί διατυπώνει την εξής συλλογιστική: ότι δεν υπήρξε ποτέ αριστερός πρόεδρος. Η Αριστερά, όμως, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικούσε την έμπνευση και την φυσική καθοδήγηση του λαού».

Σήμερα χρειαζόμαστε ένα πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησίας, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης, έναν πρόεδρο που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής τόσο στην κοινωνία όσο και στη βουλή των Ελλήνων. Με αυτό το σκεπτικό και ύστερα από συνεννόηση τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ προτείνω στην ΚΟ να ψηφίσει σήμερα Τετάρτη τον Προκόπη Παυλόπουλο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο πρόεδρος που με το κύρος, τη δημοκρατική του συνείδηση και το υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το λαό και τη χώρα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με το κύρος αλλά και με το ειδικό βάρος του θεσμικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας το έργο της μεγάλης κοινωνικής αλλαγή που αυτή η κυβέρνηση θα φέρει σε πέρας παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της συγκυρίας", συμπλήρωσε.

Εξάλλου, σήμερα Τετάρτη στις 19.30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εντός 5 ημερών, με την εκλογή πλέον να απαιτεί μόλις 151 ψήφους.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ