2015-02-18 09:20:09
Φωτογραφία για Θερίζει η γρίπη - Tους 51 έχουν φθάσει οι νεκροί
Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα εποχικής γρίπης στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι έξι άνθρωποι κατέληξαν το Σαββατοκύριακο λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη γρίπη, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της νόσου να ανέρχεται πλέον σε 51.

Επίσης, υπενθυμίζουν τη λήψη μέτρων υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, την κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, τον αερισμό των χώρων, την αποφυγή συγχρωτισμού, και την τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής.

Την ίδια ώρα, 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο που ενέσκηψε το φετινό κύμα της γρίπης 117 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης ακόμη και κατά τη διάρκεια του επιδημικού κύματος εποχικής γρίπης, λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται περίοδος περίπου δύο εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων.

Μέτρα

Σημειώνεται ότι ισχύει και φέτος η δωρεάν διάθεση αντιϊκών φαρμάκων από τις δημόσιες μονάδες υγείας και τα ιδιωτικά φαρμακεία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ