2015-02-18 12:36:23
Φωτογραφία για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τι ζητάει η κυβέρνηση για το Μνημόνιο;
Νέες εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, αφού διεθνή πρακτορεία επιμένουν σε πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να καταθέτουν συγκεκαλυμμένο αίτημα για παράταση του Μνημονίου.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρονται σε θετική εξέλιξη και αυτό καταγράφεται και στις θετικές αντιδράσεις της αγοράς των χρηματιστηρίων.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, να συμφωνήσουν πλήρως προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των τελευταίων συζεδριάσεων.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η παράταση που θα ζητηθεί θα είναι εξάμηνη, η σχετική επιστολή θα αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων και θα περιλαμβάνει όρους που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά.

To Bloomberg μεταδίδει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να ζητήσει παράταση της δανειακής συμφωνίας για έξι μήνες. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζει να υποβάλει το αίτημα την Τετάρτη, δήλωσε η πηγή σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ζητώντας να μην κατανομαστεί καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τους όρους που θα συνοδεύουν την επέκταση της δανειακής σύμβασης, προσθέτει η ίδια πηγή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ