2015-02-18 14:09:49
Φωτογραφία για Από σήμερα ξεχάστε το Υπουργείο Παιδείας που ξέρατε... [photos]
Οι πόρτες ασφαλείας είχαν τοποθετηθεί επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου το καλοκαίρι του 2013 όταν η τότε κυβέρνηση είχε καταργήσει με ξαφνικό θάνατο ολόκληρους γνωστικούς τομείς της τεχνολογικής εκπαίδευσης θέτοντάς σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς

Ο κ. Αρβανιτόπουλος και οι συνεργάτες του είχαν σκεφτεί τότε ότι πρέπει να «προστατέψουν» τα υπουργικά γραφεία από ενδεχόμενη οργισμένη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Από τότε και μέχρι σήμερα τα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στον τρίτο όροφο, αποτελούσαν μια νησίδα με σφραγίδα εξουσίας στο κτίριο του Αμαρουσίου. Οι χώροι αυτοί ήταν απροσπέλαστοι ακόμη και για τους υπαλλήλους του υπουργείου που έπρεπε για να τις διαβούν να χτυπήσουν… κουδούνι.

Την πρόθεση του αυτή είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός, πριν από μερικές ημέρες, στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κ.Υ. του υπουργείου. Ο διευθυντής του γραφείου του Δημήτρης Ζέρβας επιστράτευσε λοιπόν τη Διεύθυνση Κτιριοδομής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του υπουργείου και η απομάκρυνση των θηρών ασφαλείας ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 17/2/2015
. Οι πόρτες ασφαλείας ξηλώθηκαν χωρίς να καταστραφούν και αποθηκεύτηκαν, ως περιουσία του δημοσίου, στο υπόγειο του κτιρίου, στον ειδικά προστατευμένο χώρο όπου φυλάσσονται έπιπλα, έργα τέχνης και αντικείμενα του γραφείου υπουργού.

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή συνάδει με το ευρύτερο στίγμα που θέλει να δώσει η νέα κυβέρνηση ότι στοχεύει σε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ