2015-02-18 14:59:11
Φωτογραφία για ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Κάθε παράταση της διεθνούς βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τις 28 Φεβρουαρίου δεν διαχωρίζεται από την υλοποίηση, από την πλευρά της Αθήνας, των προβλεπομένων από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. «Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα» δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι χώρες της ευρωζώνης έθεσαν τη Δευτέρα πέντε όρους για τη συνέχιση της οικονομικής τους στήριξης προς την Αθήνα και «δεν τίθεται θέμα» νέας συζήτησης επ' αυτών, πρόσθεσε. Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση Grexit, ο κ Γέκγερ απάντησε: «Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση».

Χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δήλωσε πως «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης». «Το θέμα δεν είναι η επέκταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά το εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι» πρόσθεσε ο Σόιμπλε στο ZDF. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι κανείς στην Ευρώπη δεν αρνείται τη βοήθεια προς την Ελλάδα και δεν θέλει αποχώρησή της από την Ευρωζώνη, αλλά η στήριξη της χώρας γίνεται στη βάση της αρχής «βοήθεια, για αυτοβοήθεια».


Αναφερόμενος στους Έλληνες, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι περνούν δύσκολα και ότι πρέπει να υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων των παλαιότερων κυβερνήσεων, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρισκόταν στον σωστό δρόμο, καθώς η ανεργία υποχωρεί και σημειώθηκε θετικός ρυθμός ανάπτυξης.

«Τώρα ο κόσμος ξεσηκώνεται με ψεύτικες υποσχέσεις», ανέφερε, σημειώνοντας ότι δημιουργούνται ελπίδες και παράλληλα λέγεται ότι άλλοι φταίνε για τα προβλήματα. «Αυτό έχει μικρή σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και είπε ότι θα πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό. Και η αλήθεια είναι, πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, όπως αυτή στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος (...), ο δρόμος είναι μακρύς και κουραστικός».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι οι εταίροι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για απόφαση αποκλειστικά της Ελλάδας και επανέλαβε ότι οι δημοκρατικές αποφάσεις είναι σεβαστές, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί και οι ψηφοφόροι των άλλων χωρών.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της λιτότητας στην Ελλάδα, είπε ότι και άλλοι συνάδελφοί του στην Ευρωζώνη διαμαρτύρονται διότι οι χώρες τους έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από ό,τι οι Έλληνες, στους οποίους όμως δείχνουν αλληλεγγύη. «Δεν διαχωρίζεται η παράταση από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων»

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ