2015-02-19 10:19:34
Φωτογραφία για Βίντεο - ντοκουμέντο: Ακυκλοφόρητα πλάνα συναυλίας του Bob Marley από το 1978 [video]
Τρία χρόνια πριν ο θρύλος της reggae Bob Marley πεθάνει από... καρκίνο στα 36 του μόλις χρόνια, ο ίδιος και η μπάντα του, οι Wailers, είχαν δώσει μια συναυλία στο κατάμεστο "Boston's Music Hall".

Βρισκόμαστε στο 1978, και ο Marley βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. 

Τώρα, για πρώτη φορά, έρχονται στη δημοσιότητα πλάνα από το εν λόγω live που αποτελεί και μία από τις τελευταίες μεγάλες συναυλίες του Τζαμαϊκανού καλλιτέχνη.

Στο παρακάτω βίντεο ο Bob και η μπάντα του τραγουδάνε το "War".

Τα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την οικογένεια του Marley που διατηρεί τα δικαιώματα της διαχείρισης του έργου του.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει και το τελικό ντοκιμαντέρ με ακυκλοφόρητες μέχρι σήμερα εμφανίσεις και δηλώσεις του Marley.

Στο τελικό 46λεπτο βίντεο θα περιλαμβάνονται τα παρακάτω τραγούδια:

"Rebel Music"


"I Shot the Sheriff"

"No Woman, No Cry"

"Lively Up Yourself"

"Jamming"

"War/No More Trouble"

"Exodus"

Η Τζαμάικα νομιμοποίησε τη μαριχουάνα τη μέρα γενεθλίων του Bob Marley

Για ιατρικούς, θρησκευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς, νομιμοποίησε εν τω μεταξύ η Τζαμάικα, την κατοχή μικροποσοτήτων μαριχουάνας για προσωπική χρήση.

Ο νέος νόμος περί ναρκωτικών υπερψηφίστηκε στο σύνολό του, έπειτα από συζήτηση πέντε ωρών στο κοινοβούλιο της χώρας στις 6 Φλεβάρη.

Το νομοσχέδιο, το οποίο τροποποίησε το νόμο περί επικίνδυνων Ναρκωτικών ουσιών της χώρας, πέρασε ανήμερα της επετείου των γενεθλίων του Bob Marley.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο η κατοχή έως και 56 γραμμαρίων μαριχουάνας θα τιμωρείται μόνο με πρόστιμο. Ο νόμος ανοίγει επίσης το δρόμο για την έκδοση αδειών για την καλλιέργεια κάνναβης για θεραπευτικούς, ιατρικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Ωστόσο, η εισαγωγή, εξαγωγή και καλλιέργεια μαριχουάνας εξακολουθεί να τιμωρείται αυστηρά στην Τζαμάικα.

Η απόφαση αυτή αφορά ιδιαίτερα το κίνημα των ρασταφάρι που την θεωρούν ιερή.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, αποποινικοποιείται η σχέση της τόσο με θρησκευτικά θέματα, όσο και η χρήση για λόγους φαρμακευτικούς και επιστημονικούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η "γκάντζα", όπως αποκαλείται η μαριχουάνα από τους κατοίκους της Τζαμάικα, τελούσε υπό ένα περίεργο καθεστώς στο νησί:

Η μεν καλλιέργεια και η εισαγωγή της ήταν παράνομες εδώ και ακριβώς έναν αιώνα, από το 1913, αλλά όσοι συλλαμβάνονται να κατέχουν μικροποσότητες κάνναβης δεν διώκονταν ποινικά αφού, σύμφωνα με το θρησκευτικό κίνημα του ρασταφαριανισμού που ξεκίνησε από την Τζαμάικα, η μαριχουάνα χρησιμοποιείται για λατρευτικούς σκοπούς, πέρα από τη σχετικά πρόσφατη χρήση της στην ιατρική.

Ο Marley πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 36 ετών το 1981 και σήμερα θα ήταν 70 ετών.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ