2015-02-19 15:19:24
Φωτογραφία για Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ... ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧΤΑΡ ΣΤΟ UEFA Youth League (PHOTO)
Η ακτινογραφία της αντιπάλου της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού στον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον σπουδαίο αγώνα της φάσης των "16" του UEFA Youth League ανάμεσα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και τον Ολυμπιακό. Το νοκ άουτ παιχνίδι έχει οριστεί γις τις 23/2 στο Κίεβο στο "Bannikov Stadium" και ο νικητής του θ' αντιμετωπίσει στην φάση των "8" την νικήτρια του ζευγαριού Μπενφίκα-Λίβερπουλ. Οι δυο ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αναμέτρηση με τους Ουκρανούς να έχουν δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια αφού δεν υπάρχει επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα.

Η Σαχτάρ είναι μια πολύ έμπειρη και συμπαγής ομάδα. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν την 1η θέση στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης έχοντας ως αντιπάλους την Μπιλμπάο, την Πόρτο και την Μπάτε Μπορίσοφ. Σε έξι αγώνες συγκέντρωσαν 14 βαθμούς έχοντας απολογισμό 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η ομάδα από το Ντόνετσκ κέρδισε στην έδρα της την Μπάτε (1-0), την Ατλέτικ (6-0) και εκτός έδρας την Ατλέτικ (0-2) και την Μπάτε (1-4). Εντός έδρας έμεινε στο 1-1 με την Πόρτο και εκτός έδρας στο 1-1 με την ίδια ομάδα.


Η αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι μια από τις τρεις της διοργάνωσης που στην φάση των ομίλων δεν γνώρισε την "πικρή" γεύση της ήττας. Οι άλλες δυο ήταν η Μάντσεστερ Σίτι και ο Άγιαξ. Η Σαχτάρ δέχτηκε μόλις 3 γκολ στους ομίλους και μαζί με την Τσέλσι έχουν την καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση. Η ομάδα έχει προπονητή τον Βαλερέι Κραϊβέντσοφ ενώ πρώτος σκόρερ τους είναι ο Αντρέι Μπόριατσουκ με 3 γκολ.

Οι Ουκρανοί συμμετέχουν, όπως και ο Ολυμπιακός, για 2η χρονιά στο UEFA Youth League. Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 είχαν προκριθεί και πάλι στην φάση των "16" όπου είχαν ηττηθεί με 3-1 σε νοκ άουτ παιχνίδι στο Λονδίνο από την Άρσεναλ. Στη φάση των ομίλων κατέλαβαν την 2η θέση παίζοντας μαζί με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Λεβερκούζεν.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ